Bár a technológia gátat szab a teljesítménnyel kapcsolatos fejlesztéseknek, úgy tűnik, hogy a paszta más tulajdonságain még lehet fokozni.

2023.11.19. – Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért is kell használnunk pasztát, miért nem elég, ha a hűtő és a processzor érintkezik csak úgy. Szerencsére ez egészen könnyen megválaszolható. A CPU-k, hűtőbordák és hűtők felületein apró tökéletlenségeket találhatunk. Ezek természetesen szabad szemmel általában nem láthatók, de jelenlétük pont elég arra, hogy a felszerelt hűtő teljesítményén rontsanak. Ezek a felületi hibák tökéletesek arra, hogy némi levegő is kerülhessen a hűtési folyamatba, a CPU és a felszerelt hűtő érintkező felületei között megbújva. Azt pedig régóta tudjuk, hogy a levegő nem a legjobb hővezető réteg. Itt jön képbe a paszta.

A felhasználók és az iparág kedvenceit éppen a napokban gyűjtöttük össze. Azt azonban általánosságban kijelenthetjük, hogy a top választások között nincsenek nagy különbségek teljesítményben. Bármelyiket is választjuk, a hőfokokat biztos nem a paszta határozza meg. Jogosan merülhet fel ilyenkor a kérdés, hogy akkor mivel lehet még nagyot szakítani ebben a szegmensben. Úgy tűnik, hogy Japán erre ismét választ adott.

Érkezhet az alma illatú paszta

paszta

A Extreme Muglis 4G Apple Edition EG4GAP  paszta nevében az Apple Edition szó bizony nem a Mac kompatibilitása utal. A limitált kiadásban készült termék több szempontból is szakít a korábbi hagyományokkal:

  • Alma illatot áraszt a paszta magából
  • A korábban megszokott szürkés színvilág helyett zöldes színezést kapott a termék

Szintén kiemelendő, hogy a 12,8 W/mk hővezetési tényezővel rendelkezik majd, mely még a Thermal Grizzly Kryonaut értékénél is jobb. A szűkös elérhetőség miatt nagy eséllyel nem lesz nemzetközi sikertermék az almás pasztából, pedig mindössze 2300 forintnak megfelelő helyi valutát kérnek el 4 grammjáért. Remélhetőleg a csalogató illatok nem késztetik majd arra a felhasználókat, hogy ne csak a processzor felületére kenjék fel.

Forrás: Tomshardware

Na a retkes egérpadon múljon már, hogy beadod-e a fejest!

 

×