Elképesztően hasznos volt és imádtuk, bár összességében jó sokba került. Az Apple átállásával viszont végleg búcsút inthetünk az SMS/MMS üzenettípusoknak.

2023.11.18. – Már évek óta nem lenne indokolt külön összeget fizetni azért, hogy szöveges-, vagy képüzenetet küldjünk egymásnak. A felhasználók mondjuk szépen megoldották a helyzetet eddig is, olyan alkalmazásokkal, mint a Messenger, a WhatsApp vagy a Viber, ám a hagyományos, gyárilag telepített üzenő appokból kimenő SMS/MMS-ekért még mindig fizetni kell, ha iOS és Android rendszerű készülékek között közlekednek. Az Apple, azzal, hogy végre beadja a derekát és ráengedi készülékeire az évek óta létező Rich Communication Services (RCS) protokollt, végleg felszámolja az ellentmondásos helyzetet.

Az Apple egyszer és mindenkorra kivégzi az SMS-t 2024-ben – osztotta meg a gyártó bejelentése nyomán a 9to5Mac. A változás lényege az, hogy a telekommunikációs iparág szereplőit összefogó GSM Szövetség által még 2008-ben gründolt RCS-t, majd a 2019-ben megjelent RCS Chat-et a Google után az Apple is ráereszti a saját rendszerű telefonjaira.

Az iPhone-ok a jövő év vége felé kapják meg a vonatkozó frissítést.

Az RCS számos iMessage-stílusú funkciót kínál az iPhone és az Android készülékek közötti üzenetküldéshez. Ezek közé tartoznak például az „Elolvasva” nyugtázások vagy a kiváló minőségű képek és videók. Az Apple várva várt implementációja azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveges üzeneteken osszák meg egymással a tartózkodási helyüket. És nem utolsó sorban: a hagyományos SMS-sel és MMS-sel ellentétben ugye az RCS működik mobil adatkapcsolaton és Wi-Fi-n keresztül, ami jelentősen csökkenti a felhasználók költségeit.

Forrás: CleanMyMac X

Az Apple egyébként a protokoll bevezetése ellenére sem szünteti meg az iMessage alkalmazást, sőt, várhatóan egy azon kívüli megoldással teszi majd elérhetővé a platformok közötti ingyenes üzenetküldést, de erről további részleteket egyelőre nem közölt.

Ha a géped is Apple, jó, ha tudod:

Az Apple számítógépei is szólnak a beázásról, de ez nem biztos, hogy jó neked

×