Van néhány olyan öltözék a Fortnite-ban, ami kifejezetten gyermekeknek szóló tartalom esetében egyszerűen nem használható.

2023.11.17. – Szerintem ha a Fortnite-ról beszélünk, akkor olyan játék jut mindenki eszébe, amit leginkább fiatalok játszanak. Sőt, a nagyon fiatalok. Persze nem azt mondom, hogy a Fortnite a kicsiknek való, hiszen tudom, hogy sok felnőtt kedvence is, de szerintem tény, hogy a grafikai stílusa, a számtalan skin és élmény miatt leginkább a fiatalok játszótere. A gyerekek már 7-8-9 éves korban megszeretik az Epic játékát, akár PC-ről, konzolról vagy mobilról legyen szó. Unokaöcsém is rajong érte, és nem is tudja megmondani, hogy miért. 10 éves.

Tény az is, hogy a játék egyik legcsábítóbb tulajdonsága kétségtelenül a rengeteg egyedi skin, öltözék, ruha, felszerelés, ami hatalmas bevételforrást jelent az Epic Games számára. Szóval, amikor a játékban megjelennek skinek, azt feltételezem, hogy az Epic tisztában van azzal, hogy azokat fiatalok (is) látni fogják, sőt használni is. Szóval eleve mit keresne olyan skin a játékban, ami nem nekik való, ugye?

Fortnite korhatár

Talán azt is tudod, hogy a Fortnite már nem csak a battle royale-ról szól, de van már jó kis szigetépítős rendszer is. Egyes Fortnite alkotók egyedi élményeket, ha úgy tetszik játszótereket hozhatnak létre, azok témáját maguk kiválasztva, az egész szigetet alakítva, egyedi élményekkel, játékokkal. Nemrég az Epic korhatár-besorolást adott ezekhez a szigetekhez. Ennek a célja érthető: lehetnek olyan élmények, amik témája nem feltétlenül a legfiatalabbnak való, ezzel próbálják segíteni a szülőket. Oké.

Vannak közben olyan skinek, amik nem használhatók az Everyone vagy Everyone 10 Plus besorolású szigeteken, egy friss blogbejegyzés szerint. Úgy tűnik, hogy bizony vannak olyan tiltott elemek, amiket nem lehet használni egyes szigeteken. A játék menüjében, ahol a skineket lehet cserélgetni, most egy ikon látható egyes skinek és kiegészítő ruhadarabok felett. Ha ezzel akarunk korhatáros élménybe lépni, az nem jelenik meg.

Sajnos az Epic blogbejegyzése nem részletezi, hogy milyen kritériumok alapján lesz fiatalok számára alkalmatlan egy skin vagy felszerelés. A TheVerge szerint ruhák 7 százaléka csak a Teen besorolású szigetekkel kompatibilis. De hozzáteszik, hogy jövőre ezen alakítanak, hogy minden ruha alkalmas legyen minden élményhez.

„Valószínűleg nem fogunk tudni megoldást találni minden skinre, különösen azokban az esetekben, ahol az outfit teljes újragondolását igényelné” – mondta az Epic szóvivője.

A kérdés persze az, hogy olyan skin-felszerelés, ami korhatáros lehet, egyáltalán miért van benne a játékban, amit köztudottan fiatalok tömegei játszanak? Érdekes, hogy ez a korlátozás csak a szigetekre érvényes.

Ezt láttad?

A Netflix 2023-ban is rekord sorozatot kaszált el – Ezek nem folytatódnak többet

×