A Family Guy alkotójának perverz, mocskosszájú, iszákos és gyakran drogozó plüssmackója, Ted néhány héten belül egy saját sorozattal tér vissza.

2023.11.17. – A Family Guy nyomán Seth MacFarlane-t sokan amolyan modern zseninek tartják, valójában azonban csak nagyon kevés ötletéből lett siker. A fő terepének számító animációs mezőnyben inkább feledhetőbb, háttérben nézős sorozatokat szállított – nem véletlen, hogy minden egyes produkciójának marketinganyagában mint a Family Guy alkotójaként hivatkoznak rá, mintsem a Cleveland Show, vagy az Amerikai Fater helyett (igen, szerintem utóbbi sem egy nagy eresztés), mozifilmeket pedig egészen 2012-ig nem is nagyon rendezett.

Akkor is egy egészen érdekes koncepcióval állt elő: egy félős kisfiú azt kívánja, hogy bárcsak életre kelne az imádott plüssmackója, Ted, aki valamilyen csoda folytán tényleg értelmes lénnyé alakul. Egy értelmes, de kegyetlen mód mocskosszájú élő plüssmacivá. Telnek-múlnak az évek, a fiúból nagyfiú lesz, Ted pedig nem különösebben tud magával és a létezésével mit kezdeni, miután emberbarátja, aki életre kívánta őt, John szeretne szintet lépni az életében.

Egy filmnek elment, vicces volt, nevettünk rajta, a 2015-ös bűnrossz és abszolút szükségtelen folytatást viszont még annál is gyorsabban elfelejtettük.

Ezért is volt furcsa, amikor a Peacock hat évvel később, 2021-ben berendelte a Ted ELŐZMÉNYÉT, méghozzá nem is egy másfél, ne adj Isten 2 órás filmként, hanem egy néhány epizódból álló sorozatként. Mindezen egyébként már rég túllennénk, de a munkálatokat előbb a koronavírus, majd a hollywoodi színész- és írósztrájk hátráltatta, most azonban annyira révbe ért a projekt, hogy 2024. január 11-én már műsorra is kerül a streaming szolgáltató kínálatában – amit a magyarok sanszosan a SkyShotime-on fogják megtalálni.

A sztori szerint 1993-at írunk, amikor John és macija, Ted még tinédzserek. És igazából ennyi. MacFarlane-ék szerint a sorozat csak arról fog szólni, hogy tininek lenni szívás – főleg, ha egy trágár, iszákos és drogozásra hajlamos plüssmaci a legjobb barátod. Sokat nem is lehetne a Ted előzménysorozatban elmesélni, hiszen mind tudjuk a végkifejletet, hogy a karakterek hová fognak eljutni, kinek mi lesz a sorsa. De reméljük, legalább vicces lesz, az előzetese alapján erre van is némi esély:

Ezt is érdemes elolvasnod:

A Netflix 2023-ban is rekord sorozatot kaszált el – Ezek nem folytatódnak többet

×