A játékkiadó elég elszánt – hivatalosan közölte, hogy nem csak a Sonic, hanem más nagy franchise-ok, így a Persona és Yakuza adaptációját is tervezi.

2023.11.16. – Technikailag bejelentette a Sega ügyvezető igazgatója, hogy a Sonic után más nagy IP-k mozis és tévés kiadását is elkészíti. Shuji Utsumi a CNBC-nek nyilatkozva beszélt a határozott tervekről. Az interjúban kerülte, hogy túl sok konkrétumokat mondjon, de egyértelmű utalást tett rá, hogy Yakuza és Persona adaptációkban is gondolkodnak.

Utsumi először a legutóbbi sikerüket ünnepelte a beszélgetésben. Mint mondta: a Sony-val együttműködve újjáélesztették Sonic karakterét, ami immáron moziban és tévében is jelen van, na meg a Roblox világában. DE: „vannak más nagy IP-k is, és nem mondhatok túl sokat, de gondolkodunk más klasszikus Sega IP-k újjáélesztésén is”.

Forrás: Sega

Érthető a felbátorodás, hiszen a 2020-as Sonic, a sündisznó 320, a 2022-es folytatása pedig már 405 millió dollárt termelt, csak a mozikban – emlékeztet a VGC. A harmadik rész, bízva az egyre növekvő bevételben, szintén készül, és 2024 decemberében mutatják be. Közben folyik a munka a Knuckles spin-offon is. Az animációs filmet a Paramount hozta tető alá, hogy a saját streaming szolgáltatásán kínálja. Innen a Disney+-nak is adnak át tartalmakat, szóval mi valószínűleg majd ott láthatjuk.

De akkor most lesz Yakuza és Persona film is?

A Yakuza franchise legújabb megjelenése a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, de januárra várható egy újabb game is, a Like a Dragon: Infinite Wealth. A másik sorozat iránt ismét alaposan felpörgették az érdeklődést: a Persona 5 Tactica a napokban érkezik (mobilt leszámítva minden platformra), míg a Persona 3 Reload a jövő év elejére várható (mobilt és Switchet leszámítva minden platformra).

„És mivel szeretnénk jelen lenni sokféle üzleti lehetőségben, más területeken, mint például a Roblox és a mozi. Mindezek az IP-k tehát máshol is megjelenhetnek hamarosan, nem csak játékként”

– dobta le a bombát Utsumi, innentől már kétséget sem hagyva afelől, hogy mi a terv az említett két franchise-szal. A Sega eddigi trendjei alapján nem élőszereplős változatokra, hanem animációra és remélhetőleg igazán vérbő animékre lehet számítani!

A Yakuza-sorozat egyébként így váltott profilt nemrég:

Nincs többé Yakuza: így lesz még japánosabb az új játék!

×