Az Xbox első emberét kérdezték az Activision Blizzard játékainak Game Pass-os sorsáról, aki sajnos szomorú hírekkel szolgált.

2023.10.18. – Október 13-án megtörtént, amire a Microsoft és oly sok Xbox-tulajdonos/Game Pass-előfizető 20 hónapja várt: pont került az Activision Blizzard + King szaga végére. A Micorosft játéktörténelmi áron, több mint 68 milliárd dollárért bekebelezte a Call of Duty, WarCraft, Diablo és sok másik játék gyártóját és kiadóját, így a legfontosabb kérdés innentől már az, hogy vajon mikor kerülhetnek be a felvásárolt tartalmak a redmondi játékszolgáltatás kínálatába?

A legtöbben ugyanis hasonló átfutást jósoltak, mint amilyen a Bethesda esetében is történt, vagyis az üzlet lezárása utáni napokban-hetekben már megkezdhetik a játékok hozzáadását. Ugyanakkor az Activision már jó előre jelezte, hogy a legújabb címeik 2024-nél előbb biztosan nem fognak Game Passosodni, ami alatt nyilván a Call of Duty: Modern Warfare III-at és a Diablo IV-et értették. Ettől függetlenül azonban bízva bízhattunk abban, hogy legalább néhány régebbi játék még idén befut, ezeket a reményeket viszont most a Xbox első embere, Phil Spencer töri le.

A szabályozási folyamat olyan sokáig tartott…, hogy egyszerűen nem tudtunk az Activision Blizzarddal együtt dolgozni a régi játékkatalógus felkészítésén. Most, az üzlet zárultával kezdjük el ezt a munkát, és lesz vele mit csinálni. Úgy tudom, hogy az Activision Twitter-fiókján írtak valamit egy 2024-es dátumról, és azt hiszem, ez pontos. Nagyon örülnék, ha lenne valami titkos ünnepi meglepetésünk a következő hetekre – de nincs.

– mondta Spencer az Xbox hivatalos Activision Blizzard akvizíciót záró-kibeszélő podcastjében, majd hozzátette, hogy jól tudja, hogy ez sokak számára csalódás, de hosszútávon terveznek, és elég izgatott a jövővel kapcsolatban. Mindez annyit jelent, hogy a Game Passt és az Activision Blizzard hatalmas mennyiségű játékait még csak most, valószínűleg a napokban kezdték felkészíteni egymásra, ami várhatóan több hónapig fog eltartani. Ezért sajnos leghamarabb csak 2024 első hónapjaiban kerülhetnek a szolgáltatásba.

A beszélgetés során még az Activision Blizzard rég elfeledett és elhanyagolt sorozatainak felélesztéséről is szó esett, amire Spencer azt válaszolta, hogy amennyiben a csapatok szeretnének visszahozni egy-egy legendás és kultikus játékot, annak nem állják majd útját – amennyiben az IP-újjáélesztése valóban indokolt.  Szerinte ezen a téren a Game Pass frissen tartása lehet a kulcs.

Ami biztos, hogy a leghíresebb Doom-klón, a Hexen újraindítása jelenleg nincs terítéken.

Ezzel párhuzamosan viszont kifejezetten remek játékok érkeznek a Game Pass kínálatába:

8 fantasztikus játékkal bővül a Game Pass – köztük 2023 egyik legjobbjával

×