Az Alan Wake II megjelenése előtt az Epic Games még csúcsra járatja a marketinget, méghozzá egy egyedi Fortnite játékmóddal.

2023.10.17. – alig bírok megülni a seggemen, úgy számolom kialvatlan fejemben-agyamban a napokat az Alan Wake II megjelenésééig. De nem bánom. 13 év. Mi az? Leüli azt a vécén is? – nem pont így, de Matiz papa nyugalomra intő bölcs szavai csengenek fel bennem. Alan Wake rajongóként 13 éve álmodozok arról a napról, ami október 27-én végre valóssággá válik. Sosem hittem, de bízva bíztam, hogy egyszer ez is eljön majd.

Aztán egyszer csak Fortnite.

Na bumm! Hogy jön a képbe a népszerű battle royale? Nos, az Epic Games karolta fel a rajongók és a legendás Remedy álmát, és pénzével tett arról, hogy oly sok évnyi várakozás és vágyakozós után tényleg elkészülhessen a túlélőhorror folytatása. Szóval az Epic Games lett a kiadója is, és valószínűleg ahhoz is igen sok köze volt, hogy egy AAA-s játék töredékéért, 17.000 forintért árulhassák a minden téren csúcskategóriás Alan Wake II-t (Magyarországon konzolon a rekordmagas adózás miatt kerül 20.000 forintba…).

NADE, kicsit elkalandoztam: szóval az Epic a kiadó, aminek van egy másik, abszolút megkerülhetetlen játéka, ugyebár a Fortnite. A világ legtöbb játékosát mozgató multiplayer címeként korábban már többször tartottak benne egyértelműen marketing célokat szolgáló kollaborációk – például koncertet rendeztek, sok előadóknak saját skineket csináltak, előzeteseket és filmrészleteket vetítettek, és így tovább, és így tovább, így jutunk el az Alan Wake-hez.

A szokásos halloweeni mókázgatásokat elhozó frissítésből ki is derült, hogy Alan egy saját Fortnite-karaktert kap, amit a játékosok az Item Shopból vásárolhatnak majd meg némi V-Bucks ellenében, arról viszont halványlila gőzünk sem volt, hogy itt még nem fog megállni a horrorvasút. Bár a Remedy állítja, hogy nem kell betéve tudni az első felvonás történetét az Alan Wake II élvezetéhez, az Epic azért tesz róla, hogy senki, egy percig se vakarja majd a fejét játék közben,

ezért most az első rész történetét egy kb. fél órás Fortnite-kalandban mesélik újra.

Az Alan Wake: Flashback címen a Fortnite-on belül elérhető teljesen egyjátékos módban a 2010-es eredeti eseményeit élhetjük át újra kicsit lerövidített formában. Sőt, nem csak tétlen szemlélői leszünk az Alan Wake eseményeinek, de részt is vehetünk benne, méghozzá az ikonikus (Energizer) zseblámpa segítségével.

 

 

Mindez természetesen teljesen ingyenes az összes Fortnite-játékos számára, csupán a játékmódok között kell megtalálni, vagy beírni a 3426-5561-3374 island kódot, aztán mehet is a soft-rettegés. Akit viszont minden részletében érdekel a kiváló történet, annak még október 27-ig bőven van lehetősége pótolni. Sőt, nem is a 13 évvel ezelőtti játékot kell elindítani ehhez, hanem a 2021-es kifejezetten jól sikerült remasterelt kiadást (amiről itt kanyarítottam is egy kritikát anno), és azt is amúgy tök olcsón, csak 8280 forintért adják (akcióban 3000 forintokért vesztegetik = ajándék).

Király kis együttműködés ez, szívesen látnék még sok hasonló gyorstalpalót más, nem az Epic által kiadott játékokhoz is. Csak hát, mivel itt egy komoly marketinget is láthatunk, azt valószínűleg sok-sok nullával a végén keményen ki is számlázná az Epic. De, mindegy, Alan Wake legalább van, más úgysem számít. (Ne légy kókadt szőlőkaró, ez egy vicc volt. Egy rossz vicc, na.)

Na és azt tudtad, hogy potato PC-n is fullon fog pörögni az Alan Wake II?

A legócskább potato PC-n is gyönyörűen fog futni az év legszebb játéka

×