A nagyon ijesztő és hátborzongató indie horrorjáték nem csak új trailert, de megjelenési dátumot is kapott. Nem mindenkinek ajánljuk.

2023.10.10. – Akinek nagyon jó memóriája van, és valamennyire követi az indie játékokat, talán hallott már a Stray Souls nevű horrorról. Amikor még idén márciusban beszámoltunk róla, akkor is láttuk, hogy ez olyan játék lesz, ami nem mindenkinek ajánlott. Aki viszont nagyon szereti a para játékokat, és különösen az akció-horror műfajt, annak idén Halloweenkor érdemes lesz ránéznie.

A Stray Souls épp Halloween előtt, 2023. október 25-én jelenik meg.

A játékot nem mellesleg a The Mediummal ismertté vált Bloober Team egykori fejlesztője, Artur Łączkowski hozta tető alá az indie Jukai Studióval közösen, Unreal Engine 5 segítségével. A történet főhőse, a 18. évét éppen betöltő Daniel nagyanyja örökségét, egy Aspen Falls-i elhagyatott kúriát kap ajándékul. A Stray Souls azonban nem egy átlagos egyhelyszínes ijesztgetés lesz.

Daniellel Aspen Falls környékét is bejárhatjuk, már ha merjük, ugyanis a ködfátyolba burkolt erdőséget és várost tucatnyi szörnyszülött tartja rettegésben, akik alig várják, hogy becserkésszenek valakit. Szerencsére nem leszünk teljesen védtelenek, és bármennyire hasznos a futás, akár fel is vehetjük a harcot a rémségekkel – nagyjából úgy, mint a Silent Hillben és a Resident Evilben, melyek fő inspirációs forrásokként szolgáltak.

A roppant ígéretes játékot egyébként eredetileg 2021-ben jelentették be a Jukai Studio Twitter-oldalán, sőt, még egy demót is megélt a Steamen, ami azóta sajnos már elérhetetlen és egyre kevesebbet lehetett hallani róla. Nemrég azonban visszatért, méghozzá egy igen jó hírrel: a Stray Souls Halloween előtt jelenik meg, PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, illetve PS4-re és PS5-re is.

 

Para

A horror rajongók számára izgalmas, hogy a soundtracken vendégzeneszerzőként Akira Yamaoka, aki korábban a Silent Hill játékokon dolgozott, valamint a veterán indie zeneszerző, Pete Wicher is közreműködik. A „Cult Classic Edition” 60 zeneszámot tartalmaz majd, összesen három órányi zenét, köztük olyan exkluzív számokat, amelyek a Stray Soulsban nem szerepelnek.

Azt mondjuk, hogy nem mindenkinek ajánlott, vagy épp nem érdemes lekapcsolt lámpánál nézni. Vér, belek és idegesítő mennyiségű gore van, ahogy a főszereplő különféle többkarú szörnyek és szőrös bestiák között lövöldözik át magát. Számos hátborzongató jelenet is van, tele levágott fejekkel, kannibalizmussal és egy nagyon ijesztő kinézetű öregasszonnyal.

Aspen Falls kis kísértetjárta városka központjában a játékosok kénytelenek lesznek véres főnökökkel megküzdeni és nehéz rejtvényeket megoldani, miközben szemmel tartanak néhány gyanús helybélit. Daniel szerepében játszol, aki egy tinédzser, akinek az élete megváltozik, miután megörökölte elhidegült nagymamája otthonát. Annak érdekében, hogy többet tudj meg a családjáról, kénytelen leszel néhány nagyon veszélyes ösvényre merészkedni. Alig várjuk, hogy lássuk, milyen borzalmakat tartogat a Stray Souls.

Ezt láttad?

Padlót fogsz: ennyibe kerül az 5 legdrágább videojáték 2023-ban

×