Miközben PS4-en és Xbox One-on nem, a Mortal Kombat 1 megjelent Nintendo Switch konzolon. A játékosok azonban nem elégedettek a Switch verzióval.

2023.09.18. – Kétségtelen, hogy a mai napig nagy sikere van a verekedős játékoknak, bár bevallom őszintén, nem tudom, hogy miért. Az azonban tény, hogy a Mortal Kombat 1 az év egyik legnagyobb megjelenése, így nem meglepő, hogy a fejlesztők azt szeretnék, hogy minél több player férjen hozzá. Ezért döntöttek úgy, hogy Nintendo Switchen is bemutatják a címet.

A játék azonban nem jelent meg a korábbi generációs konzolokon, PS4-en és Xbox One-on. Ami a specifikációkat illeti, a Nintendo Switch még az említett konzolokhoz képest is gyengébb teljesítményre képes. Így aztán érthető az, hogy a rajongók hogyan reagáltak a Mortal Kombat 1 Switch megjelenésére.

PS2-es grafika, rengeteg hiba – kiakadtak a Mortal Kombat 1 Switch játékosai.

Most, hogy a játék az előrendelők számára már napok óta elérhető, a félelmek beigazolódtak. Bár a játék legtöbbször 60 FPS mellet fut a Switch konzolon, tehát többnyire sima élményt nyújt, a grafikáról ez nem mondható el. A grafika és a vizuális hibák nem nyűgözték le azokat, akik megvették a játékot Switch-re.

A Mortal Kombat 1 Switch verziójának fújolása

Köszönhetően annak, hogy a Nintendo Switch régóta van a piacon és sokan használják, teljesen érthető, hogy jó sokan ruháztak be az MK1-re a bejelentés után. Ugyanakkor hatalmas kihívást jelent a fejlesztők számára, hogy az öregedő hardveren bemutassanak egy next gen címet.

Egyes fejlesztők például úgy döntöttek, hogy inkább felhőalapú streaming megoldással jelentetnek meg játékokat, ahelyett, hogy az magán a konzolon futna. Ez azonban olyan mértékű késleltetéssel jár, ami egy verekedős játék esetében nagyon rontaná az élményt. Bár az embereket lenyűgözi, hogy az MK1 a legtöbbször esetben 60 FPS-sel fut a Switch-en, a grafikai minőség miatt sokan csalódottak.

Az alábbi TikTok videót például milliók látták, és sokan megosztották. A grafika néhol sokak szerint olyan, mint a 2000-es évek elején egy PS2-n.

Persze a TikTokker azt hitte nála van a hiba, ezért a játékot kipróbálta egy másik gépen is. A helyzet azonban nem változott semmit. Nem sokkal azután, hogy a Mortal Kombat 1 early access formában megjelent, egyre több felhasználó posztolt hasonló klipeket és képeket. Mondani sem kell, a hozzászólások nem éppen kedvesek.

Ráadásul elég sokan figyelmeztettek másokat, hogy ha tehetik, ne vegyék meg a játék ezen verzióját. A grafikai hibákon felül a játékosok olyan hibákról is beszámoltak, amelyek hatással vannak a játékmenetre. Utóbbi még a grafikánál is rosszabb hír.

Ezt láttad?

Tucatjaival tűnhetnek el a kedvenc játékaink a Unity-botrány miatt

×