Az Apple már tavaly is alakított az iPhone készülékek belső felépítésén. Ezúttal a Pro modelleken volt a sor, a cég nem is várt ki sokáig.

2023.09.18. – Az Apple közel egy héttel ezelőtt, kedd este bemutatta a friss iPhone készülékeket. A várakozásoknak megfelelően a 15-ös széria 4 új taggal bővült. Az iPhone 15 és 15 Plus mellett a 15 Pro és 15 Pro Max modelleket találjuk majd meg a virtuális és valós polcokon. A specifikációkat azon melegében össze is gyűjtöttük, így ezekre részletekbe menően nem térünk most ki. A Dynamic Island megérkezett az alapmodellekbe, ahogy az USB-C sem álom már többé. A Pro készülékek olyan erős chipet kaptak, melyekkel konzol szintű élményt ígér az almás cég.

iPhone 15 Pro

Nem csak ilyen téren fejlődtek azonban az Apple készülékei. Az elmúlt években egyre komolyabb törekvéseket tesz a cég a javítás megkönnyítéséért. Sokáig hivatalos alkatrészeket nem vásárolhattak a bátrabb kezű iPhone felhasználók, ám egy ideje erre is lehetőség van. Ráadásul az iPhone 14 készülékeknél már az is megfigyelhető volt, hogy a belsőt úgy alakította ki az Apple, hogy a javítás minél kevesebb gondot okozzon. Ez azonban még mindig nem volt elég, hiszen a hátlap továbbra is érkények pontja maradt az iPhone-oknak.

Úgy tűnik, hogy az Apple az iPhone 15 Pro és Pro Max készülékekben már ezt is megoldotta

Az Apple telefonjain néhány éve már üveg hátlapokkal találkozhatunk. Nem véletlenül, hiszen a Qi szabványhoz, azaz a vezeték nélküli töltéshez elengedhetetlen, hogy ne fém legyen a hátlap. Az üveg azonban jóval könnyebben törik, mely esés esetén kifejezetten kellemetlen hátrány lehet. A kijelzők cseréje nem bonyolult, ám ezidáig teljesen szét kellett bontani a telefont a hátsó üveglap cseréjéhez.

iPhone 15 Pro

Erre az iPhone 15 Pro szériától kezdődően nincs szükség. Az Apple a fenti képpel alá is támasztotta ezt, de nem csak ez az egyetlen jel ami erre utal. Az Apple javításokkal foglalkozó aloldalán világosan leolvasható, hogy míg egy 14 Pro hátlap cseréjéért 500 dollárt kért el a cég, addig a 15 Pro esetében ez a 200 dollárt sem éri el. A sima, 15-ös készülékek nagy eséllyel a 14 és 14 Plus szintén már javított designját öröklik meg, erre utalnak az Apple weboldalán szereplő árak is.

Forrás: 9to5mac

Ma este érkezik az iOS 17 – Ezek az iPhone készülékek kapják meg

×