A Starfield megörökölte a Skyrim egyik legviccesebb, és a játékosok számára legörömtelibb bugját, amit kihasználva végtelen lootra tehetünk szert – ingyen.

2023.09.18. – A Starfield jött, látott, és legalább 6 millió játékosnál győzött is. A Bethesda legújabb alkotása bár nem fogja annyira megrengetni a szerepjátékok műfaját, mint annak idején a Skyrim, az Oblivion, vagy teszem azt a Fallout 3, mégis egy olyan játékhoz lehet benne szerencsénk, amit előreláthatóan legalább olyan sokáig fogunk emlegetni, mint ezeket a nagy elődöket.

A Starfield viszont egy dologban egészen biztosan messze jobb, mint a stúdió bármelyik korábbi címe: érezhetően kevesebb benne a bug. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy a több tucat – vagy akár több száz – játékóra során eggyel sem fogunk találkozni, mégis, a Bethesda nem csak magához, hanem a friss megjelenések átlagos állapotához képest is remek munkát végzett.

Ez valójában azt jelenti, hogy a kalandozásaink során inkább vicces, mintsem bosszantó, vagy a játékélményt teljesen romba döntő hibákba futhatunk bele – és a nagy számok törvénye alapján fogunk is találkozni néhánnyal. Van azonban egy egész furcsa bug, amit nem csak véletlenül felfedezni, hanem még keresni is érdemes.

Bizony, ez szinte pontosan ugyanaz a bug, amivel már a Skyrimben is találkozhattunk: a végtelen és ingyen loot.

Ezt a bugot egyelőre egyetlen városban fedezték fel, de ott két boltot is kifoszthatunk vele. Ehhez a Cheyenne-rendszer Akila bolygójára, annak is – illetve a Freestar Collective – központi városába, a banditák és sheriffek csatározásaitól hangos sci-fi western stílusú-hangulatú Akila City-be kell utaznunk. Ez nem lesz olyan nagy probléma, hiszen egy viszonylag korai küldetés során mindenképp el kell ide látogatnunk, szóval el sem lehet téveszteni.

Ha pedig itt vagyunk, akkor ne csak a bárba tegyünk kitérőt, hanem a Shepherds, illetve a Rowland Arms nevű kereskedők boltjába is, ahol mindenféle remek cuccra verhetjük el a nehezen összekuporgatott, amúgy új űrhajókra vagy fejlesztésekre tartogatott kreditjeinket. Node! Nem muszáj ám mindent elszórnunk, ugyanis Akila varázssárral borított felszíne kellemes meglepetéseket is tartogat.

A boltok előtt a jó helyen gubbasztva ugyanis hozzáférhetünk a kereskedők teljes leltárához, amit így teljesen ingyen a szütyőnkbe rámolhatunk át. Ez nem is számít lopásnak sem, így büntetés sem jár érte, nem fogunk lebukni. A legjobb pedig, hogy a kifosztott boltok 24 óránként frissítik a készleteket, szóval egy kis pihi után folytatódhat az észrevétlen rablás.

Aki pedig csalást kiált, az 1: sosem játszott a Skyrimmel, 2: sosem játszott a Simsszel, 3: mégis mit kellene csinálni egy WESTERN planétán?

A bugot elméletileg még nem javították, és minden platformon működik. Ez azonban nagyon hamar megváltozhat, szóval ha vagy olyan erkölcstelen, mint a Shaw-banda tagjai, akkor érdemes mielőbb lecsapni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A legócskább PC-n is plafonig tekert grafikával játszható a Starfield

×