A Netflix egészen fantasztikus hírrel szolgált azoknak, akiknek maradéktalanul tetszett az élőszereplős One Piece első évada.

2023.09.15. – Nem volt egyszerű helyzetben a Netflix, amikor úgy döntött, hogy elkészíti a világ leghíresebb mangájának és animéjének az élőszereplős adaptációját. A One Piece több mint negyed évszázada startolt el japánban, s mind a mai napig jelennel meg új fejezetek a kalandhoz, így még akár megkérdőjelezhetőnek is tekinthető a projekt.

Szerencsére, az első évad tapasztalatai alapján, nem szeretnék a készítők 100%-ban lemásolni az animét, ráadásul a manga legfontosabb pillanatait filmesítették csak meg. Voltak olyan karakterek, akik fontosabbnak tekinthető szerepet kaptak az eredeti médiumban, ám a netflixes adaptációban fel sem tűntek. Ilyen volt többek között Kuro egyik legfőbb csatlósa, Django, vagy éppen Hachi, Arlong egyik embere.

one piece

Mindezek ellenére mind a rajongók, mind a laikusok, illetve a kritikusok is imádták a One Piece élőszereplős adaptációját. Talán az első olyan live-action projekt lett, ami ilyen téren sikeresnek tekinthető. A fanok hittek a Cowboy Bebop adaptációban is, ám sajnos az nagyot hasalt. Ráadásul a korábbi próbálkozások, mint a Ghost in the Shell, vagy a Dragonball: Evolution sem feltétlenül arattak sikert. A One Piece fel tudott nőni a feladathoz, így a Netflix sem várt sokat a sorozat megújítására.

Örömhír a Keleti Tengeren

Luffy és bandája épphogy elkezdte elhagyni a Keleti Tengert, amikor az első évad véget ért. Viszont rajongói oldalról nem volt stresszmentes az elmúlt időszak, hiszen a félelmetes költségvetéssel megáldott sorozat még nem volt biztos, hogy folytatódik. Sajnos nem egy olyan projekt halt el útközben a különböző streaming platformokon, amit szerettek a nézők, de a forgalmazó nem látott benne fantáziát. (Az elmúlt évek egyik legfájóbb ilyen távozója számomra a Carnival Row volt a Primeon.)

Viszont szerencsére több ízben is úttörőnek számít az élőszereplős One Piece, a Netflix ugyanis pár órája bejelentette:

Jön a második évad!

 

Ami biztos, hogy „új” tagja lesz a Szalmakalaposok kalózbandájának. Eiichiro Oda a második évadot bejelentő videóban elég határozottan jelezte, hogy Luffyéknak szükségük lesz egy jó ORVOSRA a második évadban. Na meg persze az is segített, hogy konkrétan skiccelt egy Tony Tony Chopper rajzot…

Innentől kezdve lehet izgulni, hogy milyen formában kerül bemutatásra Chopper az élőszereplős One Pieceben. Eddig ugye nem volt gond a legfőbb szereplőkkel, hiszen mind ember, vagy valamilyen humanoid volt, ám mostantól rezegni fog a léc a produkciós csapat lába alatt. Chopper implementálása egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen egy kis szarvasról van szó, aki megevett egy Ember-Ember Gyümölcsöt. Rajzban és animációban simán meg lehet ugrani ezt az akadályt, de élőben sok fog múlni a CGI-on. (Ha egyáltalán számítógéppel akarják megoldani…) Ám a sor Chopperrel még nem ért véget, Frankyt sem lesz egyszerű megoldani, de talán Brook lehet majd a következő buktató, HA eljut addig a projekt.

A Tomorrow Studios vezérigazgatója pár napja arról beszélt, hogy több forgatókönyv is elkészült már a folytatáshoz. Így ha a Netflix bekéri az új évadot és Oda nagymester áldását adja az egyikre, egy-másfél éven belül ki is köthet a szolgáltatón az új évad.

Ezt olvastad már?

Ilyet még nem láttunk! – Őrült dolgok történnek, ha újrakezded a Starfieldet

×