A Sony végre élesítette azt a PlayStation 5 frissítést, amire már a tulajok hónapok óta várnak. Nincs több pittyogás, lehet helyette egy halom tárhely!

2023.09.13. – Végre megjött az a hatalmas frissítéscsomag, amire már hónapok óta várnak a PlayStation játékosok. A PS5 tulajok hétköznapjai most jócskán feljavulnak, ugyanis a július végén pedzegetett újdonságok nagyja a mai nap élessé vált.

Ami miatt biztosan sokan felsóhajtottak megkönnyebbülésükben, az az M.2 SSD-k megduplázásának lehetősége. Mától már nincsen megkötve a kezünk, hogy csupán 4 teráig bővíthetjük a masinát, már egészen 8 TB tárhelyig fellőhetjük szeretett konzolunkat. Sőt, mától elkerülhető a barátnőnk „már megint játszol?!” megjegyzése, amikor meghallja, hogy bepittyeg a PlayStation indítás közben. A helyzet az ugyanis, hogy a beállításoknál már kikapcsolhatjuk ezt a hangjelzést (vagy lehalkíthatjuk), így ha minden jól megy, semmit sem fog meghallani ebből. Természetesen ez a kikapcsoláskor történő pittyegést is érinti.

playstation

További fontosabb újdonság:

  • egy második DualSense kontrollert is használhatunk amolyan segédvezérlőként, ami pont úgy fog funkcionálni, mint az elsődleges irányító. Ezzel a funkcióval segíthetünk például gyerekeknek játék közben egy-egy nehezebb résznél anélkül, hogy ki kellene venni a kezükből a kontrollert.
  • a PlayStation menüben is bekapcsolhatjuk a haptikus visszajelzést, aminek köszönhetően a gyengébben látó, sérült játékosok könnyebben fognak tudni navigálni a rendszerben.
  • végre cím alapján keresgélhetünk játékok után a könyvtárunkban.
  • mostantól a Dolby Atmos-kompatibilis HDMI-eszközöket (soundbar, házimozi, TV) használó játékosok is megkapják a Tempest 3D AudioTech által támogatott 3D hanghatásokat.
  • mostantól úgy is meghívhatunk másokat egy zárt partiba, hogy nem kell hozzáadnunk az illetőt a meglévő vagy új csoporthoz. Továbbá már komplett csoportoknak is küldhetünk partimeghívókat.
  • a partiban megosztott játékképnek (Share Screen) lesz egy előnézeti képe, amin láthatjuk mit pörget az illető – így eldönthetjük, be akarunk-e csatlakozni a nézésébe.
  • a barátlistában a haverok mellett megjelenik egy „csatlakozás” ikon, ha olyan játékkal játszanak, amit együtt is tolhatunk.
  • a PlayStation Game Hub egy csomó hasznos infóval gyarapodik: láthatjuk hány versenyen vettünk részt, azokon milyen helyezéseket értünk el, illetve a következő versenyek időpontját is jelezni fogja.
  • az üzenetekben hamarosan már emojikkal is reagálhatunk.
  • a játéksúgó funkciók is frissülnek: láthatjuk majd a korábban elérhető, a jelenleg aktuális és a közelgő tevékenységeket. Emellett egy játéksegítség kártya kiválasztásakor (jobb oldalt) megjelennek a teljesíthető célok és a hozzájuk tartozó tippek. Illetve jött egy új Discover Tips is, amivel mindenféle tippek és trükkök között böngészhetünk.

Ugyan a béta kezdetén arról beszélt a Sony, hogy lehetséges, nem kerül be minden pedzegetett újdonság az új cilusba, mégis a legtöbb belengetett nóvum élesedett ma. Ennek pedig nagyon örülünk!

Ezt olvastad már?

20 éves lett a Steam, ami remek akciókkal teli nosztalgiázással ünnepel

×