Se szó, se beszéd, a Disney elég keményen megemeli a streaming szolgáltatásának havidíját. Csak kár, hogy erről még senkinek egy szót sem szóltak…

2023.09.07. – Azt azért nem mondanám, hogy a Diseny+ kínálata a legszínesebb az összes elérhető szolgáltatás közül, ugyanakkor havi 2490 forintért egyáltalán nem egy rossz üzlet. Pláne, hogy míg a Netflix a legkisebb, SD minőségű és elég korlátozott csomagjáért kér ugyanennyit, addig a Disney szolgáltatása (nálunk még) nem bajlódik a különféle konstrukciókkal, és rögtön a legjobbat kínálja minden előfizetőjének.

Augusztus elején azonban az egeres vállalat is ledobta a bombát: bejelentette a jelszómegosztás tiltását és az európai áremelést, melyek mellett még a 2022 decemberében Amerikában betesztelt olcsóbb, de cserébe reklámokkal teleszemetelt új szintjét is elhozza az öreg kontinensre. A változtatások Magyarországot elkerülték, azt viszont messziről lehetett sejteni, hogy mi sem fogjuk megúszni a dolgot.

Ennek az előszele 2023 decemberében már biztosan pirosra fogja fúni az előfizetők orcáját, ugyanis a Disney+ hivatalos oldalán közzétett promócióból világosan kiderül, hogy addigra jócskán többet kell majd fizetni a kínálathoz való hozzáférésért. Mármint tényleg kemény emelésre készül a Disney, ami azért meglepő, mert mindez csak a kecsegtető akció apróbetűs részéből derül ki csupán.

De kezdjük az elején:

a Disney szeptember 6-tól egészen szeptember 20-ig igen csábító kedvezményt ad az új és a visszatérő felhasználóknak, akik most 3 teljes hónapig mindössze havi 599 forintért válthatnak maguknak jegyet az egeres streamingre. A trükk ott van, hogy amint lejár az akciós időszak, automatikusan már a megemelt árat fogják felszámolni. Persze nem csak nekik, hanem mindenkinek,

ami pont 600 forinttal jelent majd több kiadást minden hónapban. A Disney+ tehát 2490 forintról /hó, 3090 forintra fog emelkedni.

Az egyértelmű áremelésről pedig eddig senkinek, egyetlen magyar előfizetőnek sem szóltak még. Derült égből villámcsapás, pedig szolgáltatáshoz képest nem egy aprócska összegről van ám szó. Az emelést követően tulajdonképpen már megközelíti a Netflix középső, valószínűleg az egyik legnépszerűbb csomagját, a 3490 forintos Standardot, ami bár nem tudja a 4K-t, de tartalmilag toronymagasan veri a Disney-t.

Mivel a vállalat tőlünk nyugatabbra még ennél is több változtatást eszközöl, ezért jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy a drágulással együtt vajon a reklámos modellt is megkapjuk-e, és ha igen, akkor az mennyibe fog kerülni?

A vállalat mondjuk nem csak erről felejti el értesíteni azokat, akik fizetnek a szolgáltatásért, de rendre magunknak kell rájönnünk, hogy éppen milyen és mennyi tartalom hagyja el minden hónapban a kínálatot. Ez azért egészen sarkalatos probléma egy olyan platform esetében, amiért éppen az elérhető tartalomért nyúl a zsebébe az ember.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Netflix vs. Disney vs. HBO – Kiderült melyik szolgáltatásra költik a magyarok a pénzük

×