Kevés idő választja el a Rockstar Gamest a legnagyobb sikerétől, mégis dobbantott a GTA és a Red Dead Redemption sorozat egyik atyja.

2023.08.28. – Nagyon közel állhat a Rockstar Games ahhoz, hogy végre hivatalos bejelentést tegyen és több részletet is mutasson a világ talán legvártabb játékáról. A GTA VI akár már jövő tavasszal megjelenhet, mégsem várja meg a kiadást, vagy akár csak annak hivatalos bejelentését a vállalat egyik legrutinosabb alkotója.

Michael Unsworth, a Rockstar Games írásért felelős alelnöke, a Grand Theft Auto IV-V és a Red Dead Redemption II szerzője elhagyta a stúdiót

vette észre a Dexerto. Mivel a GTA V hivatalos megjelenése 2013. szeptember 17-re esett, nagyon közel kerültünk a világ legjobbjának tartott játék 10. születésnapjához. A rajongók az évforduló miatt úgy vélik, most már bármelyik napon érkezhet egy nagyvonalú bejelentés, sőt, egy előzetes is a hatodik részből. Furcsa, hogy az egyik vezető, akinek annyit, de annyit köszönhet a franchise, éppen most tűnik el.

16 év után hagyja el a céget a GTA zsenije

Unsworth távozását a GTA-hírekre specializálódott streamer, SWEGTA osztotta meg először. Az írásért felelős alelnök – aki a fent említettek mellett még olyan címeket írt, mint a Max Payne 3 vagy az LA Noire – a világ egyik legjobb kreatív gaming szakembere. Saját LinkedIn oldala pedig nem hazudik: tényleg befejezte a munkát a Rockstar Gamesnél.

Forrás: 12th Hour

Baj van a GTA VI-tal?

Bár az író-igazgató távozását a stúdió hivatalosan még nem erősítette meg, elég egyértelműnek tűnik, hogy nem dolgoznak tovább együtt. A rajongók meg okkal kezdhetnek találgatni, hogy mi történhetett. Mivel a Grand Theft Auto VI leleplezése a küszöbön áll, az, hogy Unsworth, a Rockstar egyik legfontosabb szerzője éppen ekkorra időzítve áll fel, minimum gyanús. Azt jelentheti, hogy kreatív ellentétek merültek fel közte és a producerek között. Vagy azt, hogy olyan történetszál / karakter / jelenet / esemény került a cselekménybe, amihez nem akarja adni a nevét. Különben miért akarna elhúzni nem sokkal azelőtt, hogy egy borítékolható világsikert ad ki a stúdió, ahol 16 éve dolgozik? Reméljük, nincs igazunk, és Unsworth nem azért lép ki, mert részben, vagy egészben vállalhatatlan game született!

Az már biztosan égő, ahogy a játék kiszivárgása történt:

Röhejesen gagyi eszközökkel lopták el a GTA VI tartalmakat

×