Megkötheti a userek kezét az Apple, még úgy is, hogy áttér az egységes USB-C kábelre. Egy leak szerint az eszközbe eldugtak pár csapdát.

2023.08.25. – Hiába állítja át az iPhone-okat USB-C-re, az Apple egy friss szivárogtatás szerint ugyanakkora adatsebességet fog engedélyezni rajtuk, mint USB 2.0-n. A csalódást keltő információ arra enged következtetni, hogy a gyártó jó nagy svindler: teljesíti is az Európai Uniós követelését, meg nem is.

Forrás: Technizo

Mint ismert, az uniós szabályozás legkésőbb 2024 végétől megköveteli a mobilgyártóktól az egységes USB-C töltőportot a készülékekben. Az államszövetség azzal a szándékkal akarta bevezetni a változtatást, hogy minden hordható és viselhető eszköz ugyanolyan kábellel tölthető legyen. Az intézkedésnek elsősorban környezetvédelmi (kevesebb hulladék) és fogyasztóvédelmi (ne kelljen mindenhez külön kábelt venni) okai vannak.

Az Apple kiskapura lelhetett

A korábban színes iPhone kábelekről posztoló Majin Bu a minap azt osztotta meg az X-en, hogy hozzájutott az Apple új USB-C kábeleinek egyikéhez. Mint ismert, a vállalat a kötelezőnél jóval előbb, már idén ezzel a kiegészítővel dobhatja piacra a 15, a 15 Plus, a 15 Pro és a 15 Pro Max készülékeket. A Lightning-csatlakozó cseréje ugyanakkor nem egészen az unió kívánsága szerint alakul. A szivárogtató azt közölte: vizsgálatai szerint az új kábelek továbbra is USB 2.0 sebességre lesznek korlátozva. Erre számít legalábbis a standard iPhone 15 és iPhone 15 Plus esetében. A TweakTown úgy véli, ennek ellenére fennáll a lehetősége annak, hogy az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max a nagyobb adatsebességet (szálanként 10 Gb/s) kínáló Thunderbolt-kábellel érkezik.

Majin Bu úgy véli, hogy a színazonos és fonott kábelek, amelyeket az utóbbi időben láttunk, USB 2.0 sebességre korlátozódnak. Az információk arra engednek következtetni, hogy az új iPhone-ok USB-C portjainak legalább egy része korlátozott lesz. Az USB 2.0 csúcssebessége 480 Mbps, ami 2023-ban elég lassú, és sokkal lassabb, mint amilyen sebességre például az iPad Prok képesek.

Ha mindez nem lenne elég, az új portról közeli fotót is szerző NapiDroid nem tartja kizártnak, hogy az Apple a saját kábeleibe beépíti az MFi (Made for iPhone) hitelesítő chipet. Bár ezt Majin Bu posztja cáfolja, ha mégis megtörténik, akkor az iPhone-ok csak Apple gyártmányú (vagy tőle licencelt) USB-C-vel lesz kielégítő a töltés és az adatátvitel.

Az összes új iPhone-t várhatóan egy szeptember 12-i streaming eseményen jelentik be, így már nem kell sokat várni, hogy a megannyi kérdésre végre válaszok is legyenek.

Ebben sem ártana már némi bizonyosság:

Máris csúszik az Apple? – Ezek hiányozni fognak az iOS 17-ből

×