A Cyberpunk bővítménye egy csomó új funkciót nyit a játékban, és hozzáadták az eddigi leglátványosabb elemet, a járműharcot is.

2023.08.23. – A CD Projekt RED játékának várhatóan egyetlen DLC-je nemsokára elérhetővé válik. A Cyberpunk 2077: Phantom Libertyhez a Gamescom megnyitóján mutattak új trailert, ami beváltani látszik a korábbi ígéreteket. A játékmenetet vastagon tartalmazó videóból az köszön vissza, amit Pawel Sasko kreatív igazgató és Despoina Anetaki quest designer júniusban erősített meg a VGC-nek:

a játék minden alapvető és fő rendszerét alaposan átalakították vagy frissítették.

Ilyen újdonságokat hoz a Phantom Liberty

A DLC legújabb előzetesét Yulia Pryimak játékmenet-tervező mutatta be a keddi Gamescom Opening Night Live esemény keretében. Elsősorban azt hangsúlyozta ki, hogy mennyire ütés lett a járműharc. A játékosok vezetés közben használhatnak különböző fejlett fegyvereket, köztük a kocsiba épített rakétákat és ágyúkat. Ennél összetettebb, de szintén baromi hatékonynak tűnő újdonság az, hogy távolról átvehető az irányítás más járművek felett, így akár meg is semmisíthetjük őket.

Jó hír, hogy a Phantom Libertyvel bevezetett új funkciók egy része nem csak a DLC-hez, hanem az alapjátékhoz is hozzáadódik, egy 2.0-s frissítés részeként. Ezek a lehetőségek viszont már csak újgenerációs konzolokon (PlayStation 5, Xbox Series X/S) és PC-n válnak elérhetővé, szeptember 26-tól. Ezzel egy újabb AAA-játék csatlakozik ahhoz a trendhez, ami szépen lassan kivezeti a köztudatból az Xbox One-t és a PS4-et. Béke poraikra!

Forrás: PlayStation

A CD Projekt egyébként tavaly azt közölte, hogy a Phantom Liberty a Cyberpunk 2077 egyetlen tervezett bővítménye. A megjelenése után a fejlesztők a következő Cyberpunk-játékra, a Project Orionra fognak koncentrálni. Ez a játék már amerikai székhelyű stúdióban, a CD Projekt Red North Americában fog készülni.

Reméljük már Unreal 5-ben:

Ilyen gyönyörű lenne a Cyberpunk 2077, ha Unreal Engine 5-ben készült volna

×