Megjelenési dátumot kapott a legtehetségesebb lengyel fejlesztőkből összeállt csapat első játéka, az atompunk sci-fi The Invincible.

2023.08.22. – Már két éve annak, hogy a The Witcher 3 és a Cyberpunk (CDPR), illetve a Dead Island és a Dying Light (Techland) néhai fejlesztőiből verbuválódott Starward Industries bejelentette az első játékát, a legendás lengyel író, Stanisław Lem 1964-es azonos című legendás regényén alapuló The Invincible-t.

A atompunk stílusú sci-fi kalandjáték azóta igen sokat fejlődött, ezzel arányosan pedig egyre többet mutattak meg a játékmenetből is a fejlesztők, akik a korábbi alkotásaikkal ellentétben ezúttal nem az akcióra helyezik a fő hangsúlyt. A Dying Lighttal vagy a Cyberpunkkal szemben a The Invincible ugyanis egy lassan építkező, atmoszferikus, filozofikus kalandjáték lesz, amiben nem sok helye van az esztelen fegyverropogtatásnak.

Kicsit olyan lesz, mint a SOMA és a Firewatch szerelemgyermeke.

Mindenféle űrbéli misztikumnak kell a körmére néznünk, ezzel együtt pedig kideríteni, hogy vajon mi a fene történhetett a Regis III nevű felderítetlen bolygón szőrén-szálán eltűnt kutatócsapattal. Mindeközben persze utunkba akad néhány robotszerzet is, akik hol meggajdulva próbálják megakadályozni a nyomozást, na meg az életünket venni, hol pedig jó szándékkal segítő áramköröket nyújtanak.

Mindehhez párosul a fantasztikusan megrajzolt atompunk stílus és látványvilág, ami egészen mesterien adja vissza Stanisław Lem történeteinek hangulatát.

A The Invincible tehát egy egészen izgalmas alkotásnak ígérkezik, ami sokkal korábban érkezik, mint gondoltuk. A Starward Industries ugyanis a Gamescom előestéjén máris előhozakodott az igen közeli megjelenési dátummal: 2023. november 6-tal.

A páratlan sci-fi kalandjáték eszerint alig több, mint két hónap múlva megérkezik PC-re (Steam, Epic és GoG), illetve PS5 és Xbox Series konzolokra. Az áráról sajnos még nem sokat tudni, de olyan 40 euró, azaz 15-18.000 forint körül lesz érdemes matekozni vele, ami egy ilyen kaliberű játékhoz képest egész korrekt.

Az már más kérdés, hogy az októberi hajrá után kinek lesz mér erre is kapacitása, hisz közvetlenül a The Invincible előtt olyan nagyágyúk érkeznek, mint az Assassin’s Creed Mirage, a Spider-Man 2, az Alan Wake 2, vagy a Forza Motorsport. Előtte pedig egy másik ultravárományos sci-fi, a Starfield is megjelenik, ami őrületes mennyiségű felfedeznivalóval látja el a műfaj szerelmeseit.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ez az elmúlt évek 6 legvadabb UFO-észlelése, amit videóra is vettek

×