A TWD univerzumban megjelenő RPG-ben a sikeres tévésorozat történetét lehet újraélni. Már van megjelenési dátum, ár és platformlista is.

2023.08.21. – Néhány nappal ezelőtt kiszivárogtak az AMC The Walking Dead című tévésorozatán alapuló új játék részletei. A fejlesztők ezután már nem szöszöltek sokat: gyorsan kiadták hozzá az előzetest, majd bejelentették, mikor, mire, mennyiért jelenik meg.

A sokszorosan megbízható szivárogtatónak bizonyult billbil-kun volt az, aki, először jelentetett meg részleteket a The Walking Dead: Destiniesről. Az adatbányász a VGC szerint azt írja: a játékban annak a Rick Grimes seriffhelyettesnek a bőrébe bújhatunk, akinek a sztorijával beindul az egész világméretű zombiapokalipszis. A rendőr kómából ébredve veszi észre, hogy a világ kihalt körülötte, és az emberek agyatlanul botorkáló húszabálókká váltak.

Forrás: GameMill Entertainment

The Walking Dead játék?

A sorozat több mint 15 karakterét, valamint ismerős helyszíneit felvonultató, harmadik személyű akció-kalandjáték a hírek szerint az első négy évad eseményeit dolgozza fel. De nem kell viszont szorosan ragaszkodnod a tévében látottakhoz. Saját csapatot állíthatsz össze, majd a történet előrehaladtával magad dönthetsz a szereplők élet-halál kérdéseiről.

A leaket elég hamar követte a játék előzetese is.

„Köss szövetségeket és verekedd át magad a zombiapokalipszisen a The Walking Dead ikonikus helyszínein, köztük Atlantában, a Greene család farmján, a börtönben és Woodburyben” – áll a trailerhez tartozó leírásban. Azt is ígérik továbbá, hogy a döntéseid rendkívül fontosak lesznek, hiszen örökre megváltoztatják a karaktered sorsát és mindazokét, akik kötődnek hozzá. Ennek megfelelően egyáltalán nem fontos benne maradnod a történet rendes menetében. Gyakorlatilag tetszésed szerint is alakíthatod. Ami pedig a fegyvereket illeti, megtalálható lesz köztük a szereplők több ikonikussá vált halálosztója, a revolvertől a katanán át a shotgunig és a baseball ütőig. Persze jó stratégának is kell lenned, és lényeges lesz a nyersanyaggyűjtés és a bázismenedzsment.

Az eddig kiszivárgott hírek szerint a TWD: Destinies-t a GameMill Entertainment adja ki, PS5-re, PS4-re, Xbox Series X/S-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re. A megjelenés 2023. november 14-re várható, 49,99 eurós (kb. 19.000 forintos) áron.

A sorozatot itt értékeltük:

Így búcsúzik a kultikus zombisorozat – RIP The Walking Dead

×