Fejleszti az EA csapata Kal Kestis kalandjainak további verzióit, hogy olyan gamerek is elérjék végre, akik eddig ki voltak zárva a jóból.

2023.08.02. – „A Star Wars Jedi: Survivor színtiszta blockbuster szórakoztatás, ami egy időtlen, kultúrát meghatározó IP-ben gyökerezik” – fogalmazott legutóbbi nyilatkozatában Andrew Wilson, a játékot kiadó Electronic Arts vezérigazgatója. „A Respawnnál dolgozó csapatunk büszkén dobta piacra ezt a címet, ami a kritikusok elismerését és a kereskedelmi sikert is elnyerte. Játékosok milliói kóstoltak bele a játékba, így idén ez az egyik legnagyobb esemény a Star Wars galaxisában.”

Az EA azt szeretné, ha a milliónyi gamert, akik eddig PlayStation 5, Xbox Series X/S és PC platformon fértek hozzá a játékhoz, további milliók követnék.

„A legendás franchise erejének és a közösségi keresletnek köszönhetően fejlesztőcsapatunk elkötelezte magát, hogy PS4-re és Xbox One-ra is elhozza a Jedi élményt” – idézi Wilsont a VGC.

Persze, hogy a pénz miatt

Az EA úgy véli, hogy a legutóbbi üzleti negyedévének rekordbevételét – a szokásos FIFA megjelenés mellett – a Star Wars Jedi: Survivornak köszönheti. Stuart Canfield pénzügyi igazgató az eredménybeszámoló során azt mondta, a cím további játékosközönséghez eljuttatva hosszú távú értéket fog teremteni. Az EA nyilván szeretné, ha sokkal többen férnének hozzá a játékához. Akkor, amikor elkezdték fejleszteni (évekkel ezelőtt), okkal hihették azt, hogy az újgenerációs konzolok 2023-ra elterjedtebbek lesznek, de az utóbbi pár évben eső-kelő ellátási láncok miatt lomhább a terjeszkedés, így aligha lenne érdemes kizárni a potenciális vevők közül 117 millió PS4 és 58 millió Xbox One tulajdonost.

Forrás: Respawn Entertainment

Egyelőre sem Wilson, sem pedig Canfield nem jelentett be konkrét megjelenési dátumot, de nekik köszönhetően immáron biztosan tudjuk, hogy készül a game előző generációs konzolokra.

Sőt, folytatás is várható:

Hivatalos? Tényleg trilógiává bővülhet a Star Wars Jedi sorozat

×