Az anyuka azt találta ki, hogy pénzt fizet a gyerekének, ha az évekig távol tartja magát a közösségi médiától. Bevált.

2022. 02. 24.  – Manapság egy átlagos tinédzser el sem tudná úgy képzelni az elkövetkező fél órát, hogy ne venné kezébe a mobilját egyik-másik közösségi oldal átgörgetéséért. Ez persze nemcsak a digitális bennszülöttekre, hanem az idősebb generációkra is jellemző, hiszen ezek a platformok mára szinte megkerülhetetlenné váltak a hétköznapokban.

De mi volna, ha egyszer csak több évre hozzájuk se szagolnánk? Mármint egyikhez se.

Egy 18 éves amerikai tinédzser, Sivert Klefsaas szerint nem volna olyan nagy probléma, sőt, valójában nem is olyan extrém mértékű a hiánya, mint azt sokan elsőre gondolnák. A srác ezt onnan tudja, hogy a tini éveit konkrétan közösségi média nélkül töltötte, köszönhetően édesanyjának, aki kényszerítés és vasszigor helyett leleményesen alkut kötött a fiával.

Sivert akkor még 12 éves volt, amikor anyja, Lorna – az idősebb lányai rossz példáit látva – azt találta ki, hogy ha 18 éves koráig nem használ semmilyen közösségi portált, akkor nem kevés pénzt ad neki érte. A fiatal srác pedig tartotta is magát, és 6 éven keresztül nem használt semmilyen közösségi felületet. Igaz, elmondása szerint azért könnyű dolga volt, mivel 12 évesen csak a Snapchatre regisztrált fel kíváncsiságból, de az sem kötötte le egy napnál tovább.

Sivert Klefsaas stayed off social media for six years after being challenged by his mother in 2016.

Ez a hat év telt le 2022. február 19-én, amiért a 18 éves srác 1800 dollárt, közel 600.000 forintot kapott jutalmul.

„Nem mondanám, hogy volt olyan időszak, amikor azt hittem, hogy meg fogok törni” – mondta Sivert a CNN-nek, aki azért azt is hozzátette, hogy az iskolatársai és barátai folyamatosan informálták őt az éppen aktuális trendekkel és történésekkel.

A fiú annak örül a legjobban, hogy egy csomó drámából kimaradt, amik a közösségi oldalakon alakultak ki. Most viszont nekiáll megismerkedni ezekkel a platformokkal, elsőként az Instagramra regisztrált, bár elmondása szerint a barátaihoz képest ő olyan, mintha 80 éves lenne.

via – CNN, People 

Nem fog hiányozni: A TikTok pontot tesz az idióta és életveszélyes kihívások végére

 

×