Egészen elképesztő grafikai frissítést kapott a Hogwarts Legacy – még az Invito varázsigével sem találjuk az állunk.

A Hogwarts Legacy kétségtelenül az idei év egyik leggyönyörűbb játéka, amiben egészen elképesztő, korábban sosem látott részletességben és szabadságban járhatjuk be nem csak a roxforti folyosók útvesztőjét, hanem a kastélyiskola mellett elterülő igen méretes angliai tájat is. A szemkápráztató grafikához pedig nem kell feltétlenül bekapcsolni a ray tracinget sem, hiszen már az alapbeállításokkal is igen káprázatos látványvilág tárulhat elénk.

Vannak azonban olyan lelkes modderek, akik még ezzel sem elégednek meg, és megállás nélkül próbálják a lehető legtöbbet kisajtolni a varázsvilágból. SammiLucia nevű moddert azonban mindenképp ki kell emelnünk a tömegből, ő ugyanis a fejébe vette, hogy olyan Ultra-szintet varázsol a képernyőkre, amilyennel maximum csak a fantáziánkban találkozhatunk.

Az Ultra Plus Ultimate Visualra keresztelt mod viszont nem csak a Hogwarts Legacy egyébként is fantasztikus kinézetét tuningolja fel drámaian, hanem a teljesítményen is piszok sokat javít. Azaz a játék nemhogy szebb lett, de az izmosabb PC-ken még a korábbinál is sokkal jobban fog futni a modifikáció telepítése után. Többek között jobb lett a memóriahasználat, jobban töltenek be a felskálázott textúrák, de még az FPS-számon is sikerült felfele kanyarítani – miközben eszméletlenül szebbek lettek a fény- és árnyékhatások, elérhető lett a globális bevilágítás, a ray tracing mostmár a vízfelületeken is meglátszik, de sok-sok más mellett még az égbolt és a felhők is sokkal pompázatosabban festenek.

Mindettől pedig olyan gyönyörű lett a Hogwarts Legacy, hogy hirtelen nem is tudjuk, hol hagytuk a pálcánkat… Mindehhez természetesen őrült VRAM-igény társult: ahhoz, hogy egyáltalán ultrában elindítsuk a kalandot minimum 12 GB VRAM szükségeltetik, azalatt nem is érdemes megpróbálni a dolgot. Cserébe viszont a mod még a legalacsonyabb beállításokon elérhető látványon és teljesítményen is sokat javít.

SammiLucia remek modját a NexusMods oldalán ide kattintva találod részletes telepítési útmutatóval együtt. Íme némi ízelítő belőle:

 

Ezt is érdemes elolvasnod:

Jól olvasod: 300 forint a FIFA 23, az NFS: Unbound, a GTA V, az Atomic Heart és még sok más

 

×