A Hogwarts Legacy-t most minden PlayStation tulajdonos vásárlás előtt kipróbálhatja.

Nem titok már, hogy az Avalanche Software Harry Potter varázslóvilágában játszódó alkotása, a Hogwarts Legacy valóban képes volt felérni az ígéreteihez, és az azokkal igen magasra tornázott elvárásokhoz. Ez a kultikus könyvsorozat és a szintén hatalmas rajongás övezte filmek árnyékában nagyobb kihívás volt, mint farkasszemezni egy magyar mennydörgővel.

De sikerült. A Hogwarts Legacy – a transzaktivisták bojkottja ellenére is – őrületes kritikai és anyagi siker lett, rajongók millióit ajándékozva meg egy olyan élménnyel, amilyenről oly régóta csak álmodoztak. A nyílt világú kalandjátékban ugyanis amellett, hogy a számunkra legkedvesebb házba kerülhetünk, keresztül-kasul bejárhatjuk a gigantikus roxforti folyosókat mindenféle titokra vadászva, na meg az igen méretes környékét is, beleértve a mágusok és boszorkányok lakta Roxmortsszal.

A legnagyobb és legelhivatottabb rajongók már minden bizonnyal az összes gyűjtögetni és felfedeznivalót meglelték, de bizonyára sokan akadnak olyanok is, akik valamiért – idő vagy pénz szűkében – még nem kapták meg a roxforti meghívójukat. Ezen viszont most segít egy picit a Sony,

ugyanis a Hogwarts Legacy mától vásárlás nélkül kipróbálható a PlayStation Plus játékszolgáltatás Premium csomagjának részeként.

A tavaly megújított PS+ legdrágább csomagja az Extrában is elérhető hatalmas játéktár mellett egy retro és egy demókínálattal is rendelkezik – ez utóbbiba csatlakozik be a varázsvilágos kaland. Sokra azonban nem érdemes számítani, mert a 40-60 órás játékba mindösszesen 45 percet kóstolhatnak bele a PS4-es és PS5-ös Premium-előfizetők.

Ez azért még barátok között is kevés, nemhogy a Hogwarts Legacy-ban, amiben ennyi idő alatt jóformán csak a Roxfort nélküli prológushoz lehet szerencsénk. Aki viszont bizonytalan még a vásárlásban, esetleg tervezi, de egy próbakörnek is örülne, annak egy remek lehetőség, majd ha lejárt az óra, akkor akár meg is vásárolhatja a teljes verziót, amit onnan folytathat, ahol a 45. perc végeztével abbahagyta.

Ezt is érdemes elolvasnod:

VÉGRE – Napokon belül két streaming szolgáltatásra is befut az Avatar: A víz útja

 

×