Újabb remek játékokra csaphatunk le teljesen ingyen a Steamen.

Megszokhattuk már, hogy ha ingyen játékokról van szó, PC-n, akkor általában az Epic boltja felé kell vennünk az irányt. Az utóbbi időben azonban igen masszív mennyiségű és kifejezetten jó szórakozást nyújtó játékra csaphattunk le teljesen ingyen a Steamen; egy ízben például 94 (!!!) játékot szedtünk össze, melyeket egyetlen peták kifizetése nélkül indíthatunk el – a mai napig.

A lista azóta még tovább bővülget, legutóbb is több mint fél tucat remek ingyenes címet gyűjtöttünk ki, melyek mellé most újabb 6 figyelemre abszolúte érdemes alkotás társul:

  • Quasimorph: End of Dream – ez itt egy felfedezős körökre-osztott taktikai RPG, amiben kvázi zsoldosvállalkozóként kell Naprendszer-szerte mindenféle veszélyes küldetéseket teljesítenünk. A túlélés persze egyáltalán nem lesz egyszerű, így elég mélyen fejleszthetjük magunkat, a felszerelésünket, sőt, akár egy komplett klónsereget is létrehozhatunk, hogy könnyebben kipucoljuk a titkos laborokat, űrállomásokat, vagy űrhajók roncsait.
  • Pirate101 – Bár elsőre nagyon furcsának hangozhat, de ez a játék egy taktikai MMORPG, ami egy kalózokkal teli fantáziavilágban játszódik. A cél, hogy összeállítsunk egy ütőképes legénységet, akikkel a legnagyobb eséllyel találjuk meg az El Doradóhoz vezető utat. Az aranyos grafika, a meglepően ötletes játékmenet, és a felfedezni valóval teli világ tesz róla, hogy órákra elvesszünk benne.
  • Pact of Joy: Prologue – bár a „prológus” alcímmel felcímkézett játékok inkább demók, vagy inkább ízelítők a nagy egészből, de erre mindenképp érdemes rápróbálni. A 2043-ban játszódó horrorisztikus történet középpontjában egy Jack Argyle nevű karbantartó áll, akinek egy víz alatti bázison kellene megjavítania a kommunikációs rendszert. A helyzet azonban nem lesz ilyen egyszerű, ugyanis mint kiderül, a Phorcys Station nem pont az a barátságos hely, amire számított.
  • Magic: The Gathering Arena – talán senkinek sem kell bemutatnom a Magic nevű gyűjtögetős kártyajátékot, amit sokan az összes hasonló fantasy kártyajáték ősapjának tartanak. A Magic a történelme során megannyi játékadaptációt megélt, ez itt az egyik legfrissebb, amit (mobilok után) május 23. óta bárki teljesen ingyen nyomhat a Steamen. Külön öröm, hogy egy elég mély oktatórendszer is akad benne, szóval ha elfelejtetted volna a szabályokat, esetleg teljesen új lennél a Magic-ben, akkor az alapoktól megtanít játszani.
  • Tell Me Why – A Dontnod 2020-as narratív kalandjátékára is teljesen ingyen lecsaphatunk, és mivel az akció nem tart örökké érdemes sietni vele. A történetben egy testvérpár érzelmes múltját ismerhetjük meg, ami azt próbálja bemutatni, miként lehet elindulni a traumák feldolgozásához vezető kifejezetten megterhelő úton. (július 1-ig ingyenes)
  • HUE – ebben a díjnyertes platformerben a színek változtatásával manipulálhatjuk a körülöttünk terülő világot – némelyik árnyalat eltüntet akadályokat, vagy egy másik lehet megmenti az életünk. A története is kifejezetten mély és elragadó, ami a szerelem, a veszteség, a létezés és a lelkiismeret-furdalás témáit dolgozza fel. A zenei aláfestés csodálatos, a narráció (a kiemelkedő szinkronszínészeknek köszönhetően) elsőrangú, a játékmenet pedig semmihez sem fogható. (június 8-ig ingyenes)

A Steam ingyenes játékai mellett az Epic Games Store ajándékáról sem érdemes megfeledkezni, amit egészen június 8-ig lehet ingyen berámolni:

Akciófigyelő | 7000 forint helyett INGYENES ez az atomkirály multis szellemvadászat

 

×