Hivatalos statisztikákat ismertettek a fejlesztők.

A Warzone 2 Season 3 Reloaded végre elhozta a játékosok egyik régi kérését, a Ranked módot. Rengeteg jutalommal ösztönzik a felhasználókat a grindra, de természetesen a minél magasabb rang önmagában is elég motiváció lehet sokak számára. A fejlesztők kijelentették, hogy a jelenlegi szakasz egyértelműen még csak béta, így biztosra vehetjük, hogy az elkövetkezendő időszakban formálódnak még a szabályok.

Aztán persze a korlátozásokat sem szabad elfelejtenünk. Több tárgy is tiltólistára került, klasszikus értelemben vett fegyver a Riot Shielden kívül azonban nem. Múlt héten kitiltásra kerültek a Thermal távcsövek, illetve bizonyos helyezésekért járó SR pontszámon is növeltek a programozók. A kompetitív szabályokat egy belsős, több emberből álló gárda figyeli, mely azonnal közbelép, ha úgy érzik, hogy nem fair körülmények között harcolnak a játékosok.

Hol érdemes landolnunk Ranked játékmódban?

A landolás helye kulcsfontosságú lehet a meccs végkimenete szempontjából, így nem elhanyagolható kérdés. A múltban többször is megpróbáltunk már erre válaszolni, ám konkrét statisztikák nélkül kifejezetten nehéz volt. Szerencsére a Warzone 2 fejlesztői ezúttal vajszívűek voltak és megosztottak egy hőtérképet a játékosokkal. Nézzük is, hogy melyek a legnépszerűbb helyek!

A legnépszerűbb Warzone 2 Ranked landolási helyek

Az Observatory, Al Mazrah City és Hydroelectric hármasra uralja egyértelműen a Warzone 2 rangsorolt módját. Ezek akció szempontjából sem utolsóak, szinte biztos, hogy már a meccs korai szakaszában izgalmas tűzpárbajokat élhetünk át a felsorolt POI-kon. Az sem titok, hogy Al Mazrah City sokkal csalogatóbb a játékosok számára, mint a külváros. Említésre méltó lehet még ilyen szempontból Caves és Ahkdar Village is, szintén kedvelt célpont a játékosok körében. Van néhány ház Al Sharim Pass közelében, mely valamilyen oknál fogva szintén roppant népszerű, egy alapos tisztázás után kellemes loottal tudnak innen tovább robogni a játékosok.

A kevésbé népszerű helyek

A térképet jobban megvizsgálva hamar kiderülhet, hogy a Cemetery nem tartozik a népszerű helyek közé. A játékosok olyan kevés százaléka kezdi itt a meccseket, hogy név nélkül szinte fel sem tűnne, hogy elnevezett helyről beszélünk. Nem tudjuk persze hibáztatni a játékosokat, hiszen kevés a lootolható épület és sok népszerűbb célpont is található a közelben. Néhányak számára meglepő lehet a Quarry és Airport népszerűtlensége is, főleg, hogy a Modern Warfare 2 ikonikus pályáira építkeznek. A Port és Ahkdar Village déli része sem túl hangos a meccs eleji harcokról, ahogy a Fortress közelében sem kell nagy izgalmakra számítanunk.

A fenti térképnek köszönhetően átfogó képet kaptunk arról, hogy mely helyeket kell választanunk a meccs eleji, izgalmas harcokhoz. Azt is megtudhattuk, hogy a lassabb játékot kedvelő játékosoknak hova érdemes ugrani, ha a nyugodtabb lootolás a cél. Azt, hogy melyiket preferáljuk, erőteljesen függ a játékstílusunktól, szerencsére az adatoknak köszönhetően már előzetesen is eldönthetjük az ugrásunk várható helyét.

Váratlan nerfek érkeztek:

Váltani kell? – Nerfelték a Warzone 2 két legnépszerűbb fegyverét

 

 

×