31 év után alaposan megszépül a horrorlegenda, aminek prológusát minden platformon teljesen ingyen lehet játszani.

Úgy tűnik, hogy 2023 a horrorjátékok remake-jeinek éveként vonul be a videjátéktörténelem nagykönyvébe, hisz a Resident Evil 4 és a Dead Space után a műfaj egy másik legendás címe, az Alone in the Dark is teljesen megújul. Méghozzá nem is akárhogyan: az 1992-es eredeti főszerepeit ugyanis ezúttal a Stranger Things sztárja, David Harbour, és a kétszeres BAFTA-díjazású Jodie Comer alakítják, míg a sztorit a Soma és az Amnesia írója, Mikael Hedberg jegyzi.

A kultikus sorozat legelső része az egyik legnagyobb hatású horrorjáték valaha, amit több ízben minden idők legjobb videojátékai közt emlegetnek, és amiből később a komplett műfaj inspirálódott. A THQ Nordic ezt a tiszteletreméltó örökséget okosan nem bolygatja meg, ezért a Pieces Interactive által fejlesztett remake bár ugyanazokkal a karakterekkel (Edward Carnby nyomozóval és Emily Hartwooddal), helyszínnel és alapfelütéssel, de teljesen más történetet fog elmesélni.

Mivel a sorozat jogainak megszerzése után ez a THQ Nordic legelső játéka, ezért a kiadó feltett szándéka, hogy a játékosoknak semmiképp se a csúfos Ataris idők jussanak az eszükbe. Részben emiatt a kiadó egy teljesen ingyen játszható prológussal készül a néhány hónap múlva esedékes megjelenésre. Ebben a rövidke, de igen nyomasztó és félelmetes „demóban” egy 11 éves kislányt, Grace Sunderst alakítjuk, aki néhány héttel Edward és Emily érkezése előtt próbál feladni egy levelet.

Az új Alone in the Dark október 25-én jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S-re, a prológust pedig minden platformon teljesen ingyen lehet játszani. (A Steam-en ITT találod.)

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ha nem a GTA V minden idők legtöbbet eladott játéka, akkor vajon mi? – Íme a TOP10

 

×