Izzasztó áron kerülhet a boltok polcaira a PlayStation 5 Pro, de talán nem véletlenül: kétszer gyorsabb lehet az alap verziónál.

Arról, hogy a PlayStation 5 Pro várhatóan mennyibe fog kerülni, jó ideje keringenek pletykák a fórumokon és a gaming sajtóban, de a Red Gaming Tech ezúttal olyan információt fogott, ami elég biztos sávokba helyezi a fejlettebb készülék árcéduláját.

Mivel a Sony minden generációhoz kiad legalább egy átdolgozott konzolt, senkit sem fog váratlanul érni, amikor megjelenik a PS5 Pro változata, de az alapára hallatán jónéhányunk szeme kikerekedik majd. A korábban megszellőztetett hírek szerint a készülék 600, sőt, akár 700 fontba (255-300 ezer forintba) is kerülhet – emlékeztet a Gaming Bible, de a legutóbbi pletykák valamelyest árnyalják a képet.

A PlayStation 5 új, Pro változata jobb vizuális megjelenítésre, nagyobb teljesítményre lesz képes, és állítólag 2024-ben kerül piacra, szóval jövőre már kérhető, vagy a húsvéti nyuszitól vagy a Jézuskától.

Mivel a PlayStation Showcase éppen ma (május 24.) esedékes (és a legfrissebb híreit szinte rögtön olvashatod is nálunk, a Leeten), sok játékos reméli, hogy végre több érdemi információ derül ki a fejlettebb konzolról. Erre mi nem vennénk mérget, de kétségtelen, hogy a Sony lassan reagálhatna az egyre több kiszivárgó információra.

A korábbi pletykákat a minap támasztotta alá a Red Gaming Tech, mondván, értesültek egy friss jelentésről, ami megismételte a korábbi állításokat, csak éppen másik pénznemben. Az elvileg bennfentes infók szerint nem 600-700 font, hanem ugyanennyi dollár lesz a PlayStation 5 Pro.

Ha így van, akkor is zsebbe nyúlós készüléknek ígérkezik, csak picit kevésbé fog fájni, mint elsőre gondoltuk.

A friss értesülés szerinti összegből és az alacsonyabb értéken jegyzett amerikai dollárból kiindulva a PS5 Pro a LEGJOBB esetben is 205-240 ezer forintos alapáron kerülhet hazánkba, amire még jöhet jelentős ÁFA-tartalom és még néhány járulékos költség. Ez már döfi, de lehet rosszabb is, ha az iPhone-ok mintájára egy az egyben számolják át a dollárt a magasabb árfekvésű euróra. Utóbbi, rosszabb forgatókönyv esetén 223-260 ezer forintos kezdőárral kell majd számolni. Összehasonlításképpen: a ma kapható PlayStation 5 is kb. ennyibe kerül, CSAKHOGY már mindenféle ÁFA- és költségtartalommal, kiskereskedői árréssel együtt, ami azt jelenti, hogy ha a Pro hatszámjegyű kiskereskedelmi vételára nem hármassal fog kezdődni, annak már örülni kell!

Persze nem csak az átcsomagolásra kérnek el ennyivel magasabb összeget: a forrás úgy tudja, hogy a PS5 Pro-t egy AMD RDNA 3 GPU és egy Zen 4 CPU is hajtani fogja, és az eredeti modellhez képest 2,5-szer gyorsabb lesz a ray tracing teljesítménye.

Hisszük, ha látjuk.

De szükség lehet rá, főleg a saját játékaikhoz:

Végre kimondta a PlayStation, hogy mennyit kell várni az exkluzívok PC portjára

 

×