Nem sokkal azután, hogy a Youtube bejelentette, hogy ellehetetlenítik azokat, akik reklámblokkolókat használnak, most itt az újabb szomorú hír.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Youtube tervei szerint leszámol azokkal a böngészőbővítményekkel, amik megakadályozzák, hogy elkerüljük a reklámokat. A jövőben tehát az, aki nem Youtube Premium előfizető és ad-blockert használ, nem nézhet Youtube videókat. Ezzel egyetemben pedig itt az újabb bejelentés:

hosszabb reklámokat kell majd néznünk a Youtube-on, amiket elvileg átugorni sem lehet majd.

Bizonyára téged is nagyon zavar, hogy egy Youtube videó elindítása előtt reklámot kell nézni. Eddig ez úgy volt, hogy két 15 másodperces reklámot dobott be a rendszer, ám a másodikat rendszerint 5 másodperc után át lehetett ugrani. A bejelentés szerint azonban mostantól 30 másodperces reklámot is kaphatunk, amit átugorni sem lehet.

Ahogy arról a PCFórum beszámolt, ennek a tetejébe akkor is kaphatunk egy reklámot, ha valamiért megállítjuk a videót. Erről azonban egyelőre nincsenek részletek. Az tehát, aki nem fizeti be a Youtube Premiumot, sokkal több és hosszabb reklámra számíthat majd. Mindez persze a hirdetők érdekeit szolgálja majd.

Ezt láttad már?

Ha elbukik az Xbox, akkor vele bukhat a komplett konzolos gaming is

 

×