Mi bizonyítaná jobban, hogy mennyire jövedelmező a videojáték-ipar, mint ez a történet? És van még rekord a Hogwarts Legacy előtt.

A Harry Potter-filmsorozat az egyik legnépszerűbb franchise a világon: szenvedélyes és rendíthetetlen rajongótáborral rendelkezik, miközben már generációk nőttek fel rajta. A bombasztikus sikerkönyvek és a méltán körül rajongott filmek után már csak egy valamivel maradt adós a Wizarding World, egy igazán jól sikerült videojátékkal. A Hogwarts Legacy stílusos törlesztés, és miután a játék nemrég PS4-re és Xbox One-ra is megjelent,

a bevétele hamar meghaladta a 15 millió darabos eladást, illetve az egymilliárd dolláros bevételt.

Ha eddig lettek volna kétségeid azzal kapcsolatban, hogy lesz-e folytatása, ez a mérföldkő bebetonozta a dolgot – vonja le a következtetést a Gaming Bible, miközben a Den of the Geek összegzi: a Harry Potter-filmek franchise-ának egészét ugyan nem veri, de a játék magasabb bevételnél tart, mint a legtöbb film, külön-külön.

Forrás: WB Games

A nyolc filmből csak egy hozott többet, mint a Hogwarts Legacy, és ez az egész történetfolyam nagy fináléja, a Harry Potter és a Halál ereklyéi: II. rész, ami világszerte mintegy 1,342 milliárd dollárt keresett – csak a mozikban. A többi Harry Potter-film ugyanezen a platformon 797 millió és 977 millió dollár között teljesített, így őket már lenyomta a videojáték. Mi azért hozzátennénk, hogy a Boxofficemojo adatai szerint a Hogwarts Legacy-t egyelőre a filmes franchise első alkotása, a Harry Potter és a bölcsek köve is előzi, mivel az eredeti mozis pályafutása alatt gyűjtött 974 millió dollárhoz egy rakás pénzt hozzátett a 2016 és 2022 közötti újravetítések során, így 1,024 milliárd dollárnál tart.

A game ettől még lehagyhatja az egyelőre vezető filmeket, hiszen hosszú távon csordogál majd belőle a pénz, főleg, ha különböző változatai, DLC-i és bundle-jai is lesznek (és lesznek). Meg persze ott van még a premierje az utolsó nagy platformra, Nintendo Switchre, bár ez a legfrissebb információk szerint tovább csúszik:

 

Az eredetileg nyárra tervezett megjelenés helyett a Switch-felhasználók csak november 14-én kezdhetnek játszani a Hogwarts Legacyval. Mondjuk az meg a karácsonyi eladásokat fogja még jobban meglökni.

Amúgy a legutóbbi portok elég kellemes meglepetést okoztak:

El se hisszük, de varázslatosan jól fut PS4-en és Xbox One-on a Hogwarts Legacy

 

×