A Criterion Games írói stábja egy félelmetesen tehetséges magyar lánnyal gazdagodott.

Mindig hatalmas öröm magyar sikerekről beszámolni, akkor pedig pláne ujjongunk, ha valamelyik nagyobb játékfejelsztő gárdánál találkozik az ember egy-egy magyar névvel. Ezúttal a szupertehetséges Csongrády Franciskának jár a hatalmas gratuláció, aki hosszú évek kitartó munkájával egészen a néhai Burnout-sorozat és jelenleg a Need for Speed-széria fölött bábáskodó stúdióig,

a Criterion Games írói stábjáig jutott, mint Senior Narrative Designer.

Franciska írói képességeit a legtöbbeknek aligha kell bemutatni, hiszen a kisebb-közepes projektek mellett például a magasan értékelt az Ori and the Will of the Wisps készültéből is aktívan kivette a részét – akkor még a Moon Studios fedélzetén.

„Oxfordi egyetemi tanulmányi után a gaming birodalmába igazolt. Belépője a nagysikerű Ori and the Will of The Wisps volt, a Moon Studiosnál íróként egyengette a játékélményt. Azóta szabadúszóként dolgozik a Designmatic-nál és a Primal Game Studiónál, mint narrative lead, azaz ő a sztoriért felelős író. Látszik rajta, hogy megtalálta a hivatását, a közeljövőben saját stúdiót álmodik magának – személyes érintettsége miatt olyat, ahol mindenki egyenrangú és tiszteletben van tartva.”írta róla a Forbes még 2022-ben, amikor felkerült a „30 sikeres magyar 30 alatt” című listájára.

Franciska munkájával ugyanakkor nem csak a Criterion jövőbeli játékaiban fogunk még találkozni. Idén decemberben megjelenik a magyar fejlesztésű, a budapesti Primal Game Studios Mandragora című játéka, amiben szintén részt vett, illetve a Shaun, a bárány, a Csibefutam, és sok más mellett a Wallace és Gromit animációs sorozatok/filmek csapatának, az Aardmannak is besegített egy még be nem jelentett projektben.

Ezúton is nagyon gratulálunk Franciskának!

Ha pedig az is érdekel, hogy miképp jutott el idáig a tehetséges fiatal magyar lány, akkor a napokban mindenképp nézz majd vissza a Leet.hu-ra.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mint egy Agymenők epizód – Mondoszűzen a 2023-as tavaszi MondoConon

 

×