Nem véletlenül nem hagyja magára a Valve a CS:GO piacot.

A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még nem is sejtették, hogy micsoda lavinát indítottak el. A Steam raktárrendszerét segítségül hívva a játékosok nyithatnak, vehetnek, vagy épp cserélhetnek különféle fegyver, kés, kesztyű vagy épp ügynök skineket. Ezek értékét nagyrészt a közösség határozza meg, hiszen a nem annyira jól kinéző skineket vagy a kevesebbszer használt fegyvereken helyet kapó textúrákat egyértelműen olcsóbban szerezhetjük be.

A lendület azóta sem állt meg, közben a Steam piac felső limitjét is megemelte a Valve. Ennek ellenére a cserék jelentős része külsős oldalakon zajlik, valós pénzek bevonásával. A Valve szürke zónaként tekint ezekre, amíg kifejezetten káros dolgot nem tesznek. Szintén külsős oldalnak tekinthető a CSGOFloat adatbázisa, amely aktívan monitorozza a játékosok raktárait.

 

Átlépték az egymilliárd regisztrált CS:GO skint múlt hét végén!

Az oldal adatbázisában több mint egymilliárd skin adatait, előtörténetét tekinthetjük meg. Magabiztosan kijelenthetjük tehát, hogy legalább ennyi nyitott, dropolt vagy trade upolt CS:GO skin létezik. A valós szám ennél több lehet, hiszen léteznek privát raktárak is, ám félig-meddig ellenőrzött formában most sikerült átlépni először a bűvös értéket. Érthető, hogy a Valve miért nem ereszti szélnek a CS:GO raktárakat a CS2 érkezésével, ilyen nagy piacot nem lehet csak úgy megszűntetni.

Tiltott orosz híreket rejt egy CS:GO pálya titkos szobája

 

×