A League of Legends 13.8-as ciklusa hamarosan véget ér, így rendelkezésre áll elegendő adat ahhoz, hogy következtetéseket vonjunk le a folyamatban lévő metával kapcsolatban.

A League of Legends 13.8-as ciklusa hamarosan véget ér, így rendelkezésre áll elegendő adat ahhoz, hogy következtetéseket vonjunk le a folyamatban lévő metával kapcsolatban. És mivel a 13.9-es javítás részletei már keringenek, most itt az ideje, hogy megvizsgáljuk, mit tartogathat a jövő bizonyos bajnokok számára – különösen azok számára, akik esetleg a Solo Queue ranglétrán küszködnek.

Míg a legtöbb küszködő bajnok viszonylag niche pick, az egyik vergődő bajnok meglehetősen közkedvelt választás volt a 13.8 során, különösen magas ELO-n. A patch egyik legalacsonyabb győzelmi aránya Apheliosé, aki 47,25 százalékot ért el minden rangsorban, a U.gg szerint.

Ha alaposabban megvizsgáljuk Aphelios teljesítményét láthatjuk, a bajnok győzelmi aránya (Platinum+ ELO esetén) még mindig elképesztően alacsony, 46,78 százalék. A bajnok győzelmi aránya még különösebb, ha figyelembe vesszük, hogy 9,8 százalékos választási aránya van, ami a 15. legmagasabb a játék összes bajnoka között. Aphelios a hatodik legnépszerűbb AD Carry a listán. Referenciaként a legnépszerűbb választás, Jinx 51 százalék feletti győzelmi aránnyal rendelkezik.

A legtöbb alacsony győzelmi arányú bajnok az, akit pozíción kívül játszanak. A legalacsonyabb győzelmi arány a Platinum+ játékosok körében Miss Fortune supportként, 43,29 százalékot hoz a U.gg szerint. Őt szorosan követi az Ezreal mid, a Zed jungle és Kayn top.

A 13.9-es frissítésben jelenleg nincs szó buffról vagy nerfről Aphelios számára, a bajnokot nem érintik egyensúlyi változások a közelgő javításban.

Ezt olvastad már?

Győzd le a LEET munkatársait és vigyél haza uRage nyereményeket – Várunk a Tavaszi MondoConon!

 

×