Már nem csak böngészőkben érhető el a funkció.

A Google és Edge böngészők már február elején kaptak egy nagyon fontos frissítést. A fejlesztőik az RTX Video Super Resolution támogatást implementálták. Korábban csak a játékok tudták kihasználni a DLSS-ben rejlő potenciált, ám ez február végétől megváltozott. Ráadásul olyan területen lép színre az Nvidia fejlesztése, melyet szinte minden RTX tulajdonos ki is aknázhat.

A cég bejelentette, hogy február 28-ától a Chrome és Edge felhasználók bekapcsolhatják az RTX Video Super Resolution névre hallgató okosságot. Úgy tűnik, hogy a böngészőkben nem merült ki a támogatás, egy meglehetősen népszerű szereplő is csatlakozott a listához április elején. A hazai felhasználók jelentős részének gépén már ott is figyel a lejátszó, csak frissíteni kell.

Mostantól a VLC-ben is elérhető a Video Super Resolution!

A fejlesztők egy speciális, Vetinari névre hallgató ágat hoztak létre az RTX 30 és 40 tulajdonosoknak. Ők ide kattintva érhetik el az új verziót. A VLC oldali támogatás tehát adott, így nincs más dolgunk, mint bekapcsolni az újdonságot.

Több feltételnek meg kell felelnünk a bekapcsolás előtt:

Ezt követően nincs is más dolgunk, mint felkeresni az Nvidia Vezérlőpultot. Itt a bal oldali sávban a “Videókép beállításainak megadása” lehetőséget kell választanunk. Ha a feltételek adottak, akkor máris megláthatjuk az RTX videójavítások opciót. A cég az “1”-es minőséget ajánlja az összes RTX 30/40 GPU-nak, ám a XX70 és feletti modellek akár a négyesig is elmehetnek. RTX 20 támogatás is érkezik majd a jövőben, ám ennek pontos időpontja egyelőre teljesen ismeretlen.

Forrás: Videocardz

Megjavult a Star Wars? – Ez lehet a messzi, messzi galaxis új aranykora?

 

 

×