A Warner élén álló David Zaslav hivatalosan is bejelentette, hogy elhagyják az HBO megnevezést, a jelenlegi szolgáltatás pedig teljesen átalakul.

Mint ahogyan azt korábban jeleztük, jelenlegi formájában hamarosan tényleg megszűnik működni az egyébként elég frissen bevezetett HBO Max streaming szolgáltatás, amit most a Warner első embere, David Zaslav hivatalosan is megerősített. A Warner és a Discovery összeolvadásából most egy teljesen új platform burjánzik ki, amit az HBO márkajelzés elengedésével szimplán csak Maxra kereszteltek, és ami a tengerentúlon már május 23-án elindul.

Hozzánk viszont kicsit későbbre lesz várható, és bár pontos dátumot még nem ismerünk, Magyarországon nagy eséllyel 2024 első felében kerülhet bevezetésre.

A teljesen új, átláthatóbb és felhasználóbarátabb szolgáltatásra a meglévő profilok teljes tartalma: nézési előzménye, saját listája, beállításai átkerülnek, így az átállás elvileg teljesen gördülékeny, szinte észrevétlen lesz. Ez a jó hír. A rossz viszont, hogy a Max valószínűleg drágább lesz, mint amennyit jelenleg fizetünk az HBO-ért.

Persze biztosat a magyar árszabásról még nem tudunk, de a PC MAG cikke szerint Amerikában a már meglévő konstukciókat átalakították és bevezettek egy drágábbat is:

  • 20 dollárt, azaz 6800 forintot fognak elkérni a legdrágább, reklámmentes, 4K UHD felbontást, 100 offline letöltést és Doby Atmos hanghatást kínáló csomagjáért: a Max Ultimate Ad-Free-ért, amivel 4 eszközön lehet egyszerre filmezni és sorozatozni.
  • 16 dollárba, körülbelül 5500 forintba fog kerülni a középső, szintén hirdetéstől mentes konstrukció: a Max Ad-Free-ért, amit egyszerre 2 eszközön lehet használni, méghozzá 1080p felbontásban, maximum havi 30 letöltéssel, 5.1-es hanghatással.
  • A legolcsóbb, reklámokkal megfűszerezett előfizetés: a Max Ad-Lite, pedig 3400 forintba fog kerülni per hó, amivel 2 eszközön egyszerre, 1080p felbontással, letöltéses opció nélkül, 5.1-es hanghatások mellett nézhetjük a szolgáltatás filmjeit és sorozatait.

A korábbi, az HBO Go és az HBO Max példájából kiindulva ezek az összegek nálunk teljesen máshogyan alakulhatnak, melyeket valószínűleg a legnagyobb konkurenciának, a Netflix árazásához fognak igazítani. Ez azt jelentheti, hogy a legdrágább opció nem lesz több 4500 forintnál. De mégegyszer: semmi konkrétat nem tudunk még a magyar indulásról.

Arról szintén nem tudni semmit, hogy mi lesz azokkal az előfizetőkkel, akik az HBO Max indulásakor kedvezményesen neveztek be a szolgáltatásba.

Emellett a Warner egy sor hamarosan érkező, illetve már tervezőasztalon lévő sorozatot is bejelentett, melyek már a Max kínálatát fogják gyarapítani. Megkapta az első hivatalos bejelentő előzetesét a Harry Potter történetét részletesebben elmesélni kívánó új sorozat, amely 7 évadon keresztül fogja feldolgozni J.K. Rowling könyveit.

 

Érkezik egy újabb Trónok Harca sorozat, A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Night (A Hét Királyság lovagja: A sövénylovag), sorozat spin-offot kap a Démonok között című horrorfilm, ahogyan az Agymenők is megél egy újabb testvérsorozatot, amiben bár már új szereplők lesznek, az eredeti széria karakterei is fel fognak benne tűnni. Ezek mellett befutott a True Detective újabb évadának előzetese is, amiben Jodie Foster és Kali Reis próbál felgöngyölíteni egy szörnyű bűncselekményt Alaszkában.

De bemutatták a The Batmanből leágazott, még készülő Pingvin-sorozatot is:

A jövőre érkező új politikai drámasorozatot, a The Regime-hez is mellékeltek egy előzetest:

Illetve Robert Downey Jr. és Park Chan-Wook közöt produkcióját, A szimpatizánst is leleplezték, ami szintén 2024-ben érkezik:

 

A vállalat külön megjegyezte, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek az új tartalmakra, a cél pedig, hogy havonta legalább 40 új sorozatot és/vagy évadot, illetve évente 20 újabb megjelenésű filmet/premiert szállítsanak a Max kínálatába.

Természetesen amint megtudunk valami újat a Max magyar indulásáról, arról azonnal be fogunk számolni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Megjavult a Star Wars? – Ez lehet a messzi, messzi galaxis új aranykora?

 

×