Keservesen sírunk, hogy ez a Lovecraft műveit tökéletesen idéző horrorjáték csupán egy mesterséges intelligencia képzeletében létezik.

Imádom H.P. Lovecraft munkásságát, ezért is szomorít el a tény, hogy igazán jó videojáték még sosem született a művei alapján. Persze voltak figyelemre érdemes próbálkozások az évek során, de azok jellemzően végül vagy botrányosan középszerűek lettek, vagy annyira hitványak, hogy rájuk gondolni és borzongással tölti meg az embert.

Pedig eredetileg az ősi istenségektől, az okkult szektáktól, és különféle rémségtől kellene rettegnünk, nem pedig a játékok minősége miatt. Mondjuk nem pont ezen felbuzdulva, de valami hasonló szándék vezérelte azt a kreatívot, aki a Bing DALL-E-n alapuló mesterséges intelligenciával működő képgenerátorával próbálta pótolni ezt a mérhetetlen hiányosságot.

A kép készítője állítólag nem Lovecrafti horrort szeretett volna létrehozni a játékkoncepciós képekkel, sokkal inkább a ilent Hill, a Resident Evil és a Parasite Eve sorozatokat vette alapul. A Bing Image Creator viszont mégis inkább a legendás író műveire hajazó irtózatosan félelmetesnek ható játékokat képzelt el, ami engem azért bosszant fel nagyon, mert legszívesebben már most játszanék vele.

Ugyanis ilyen, vagy akár csak ehhez hasonló program sem készült még soha. Kár, hogy az alábbi galériában látható mintegy 72 screenshot egy nem létező játékból származik.

Érdekesség, hogy a mesterséges intelligencia alapú képalkotókkal nem most először készítenek fantáziajátékokat. Korábban egy komplett jamet, azaz egy néhány napos alkotói témát húztak fel eköré, amely során több tucatnyi különféle stílusú elképzelt játékkép készült, ami nagyjából előrevetíti a technológia játékiparban is hasznosítható képességeit. Ha érdekelnek ezek a képek és a téma is, akkor az erről szóló cikket itt olvashatod el.

Az ultrapara, de iszonyatosan ígéretes képzelt Lovecraft horrorjátékhoz csak bökj a galériára:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Csajozó, breakelő, graffitiző, kung-fuzó, gengszterrapper PÁPÁT láttál-e már?

 

×