A hordozható projektorok határainak túllépése.

Amikor megkeresett minket az XGIMI, hogy teszteljük le a projektorukat, akkor egy kicsit bizalmatlanok voltunk. Az egész projektortechnológia olyan szintűnek tűnt mindig is, ami csak fullra lesötétített szobában lehetséges, nagyon hangosan pörgő hűtőventikkel, amik ráadásul elnyomják a hangot is. Aztán megkaptuk tőlük ezt a relatíve ultrapici Halo+ HORDOZHATÓ projektort, és már az első pár órában, amikor próbálgattuk, leesett tőle az állunk.

A XGIMI Halo+ hordozható projektort videóban is teszteltük.

 

A videóhoz apró javítás, hogy a hordozható projektor 900 ANSI Lumenes, vagyis 2160 Lumenes.

#DOBOZ

Mielőtt a funkciókra rátérnénk, nézzük meg, mit rejt az doboz. Nincs teleflancolva a dolog: megkapjuk első körben magát a projektort, full csinos darab, rendesen van súlya, alul pedig egy dobozban a hálózati táp, amire ugye nem feltétlenül van szükségünk, plusz jön hozzá ez a csinos kis távirányító. Ebbe kelleni fog két darab AAA elem, ezt nem tartalmazza a csomag.

#KÜLSŐ

Egyből feltűnik a kis sound by Harman Kardon felirat, ami higgyétek el, számítani fog még majd a teljesítménynél. Elől van a projektorunk lencséje, ez nem meglepő, hátul pedig a csatlakozók: kapunk egy tápbemenetet, egy jack portot, egy HDMI-t, egy USB-t meg persze itt van a bekapcsológomb is.

Ezen kívül persze szépen néz ki külalakra, de többet már nem tudunk meg, ha kívülről vizsgálgatjuk, úgyhogy nézzük, mit is tud ez a Halo+ pontosan.

# TELJESÍTMÉNY

Kezdjük ott, hogy egy teljesen hordozható projektorról van szó, ez önmagában egy durván jó ajánlat, hogy beépített akksiról képes képet vetíteni, bárhol gyakorlatilag, ahova le akarod rakni. Kapunk bele egy 59 Kwh akksit, amivel 2,5 órán keresztül képes működni – azzal mondjuk egy gyűrűk ura rendezői verziót vagy egy Irishmant nem nézel meg, de persze beállítások módosítgatásával lehet javítani ezen az időn. Na de mit kapsz? Van jó néhány olyan automata funkciója, amivel bizony nagyon gyorsan meg tud győzni.

Igen: teljesen mindegy milyen távolságra, milyen szögben van a vetítési felület, a Halo+ fogja, és beállítja magát a megfelelő irányba, elképesztő gyorsan.

Oké, de mit tud még: 900 ANSI LUMEN fényesség. Ez azt jelenti, hogy egy napsütötte fényes szobában keveset fogsz látni belőle, nyilván nem ez az ideális felhasználási mód. Viszont ahogy elkezdesz besötétíteni, egy kis szobában is teljesen jól látható, nagyon szép fényes monitorképet ad.

Felmerülhet a kérdés, hogy oké, de mindig cipelnem kell magammal azt, amit nézni akarok? Nos a hordozhatóság nemcsak az akkumulátorban merül ki, hanem abban, hogy ez önmagában egy Android TV. Tehát van minden app, amit megszoktál, az összes streaming szolgáltató, nyilván a youtube, de még Geforce Now is.

Tegyünk egy kitérést a játékra: a Geforce Now-t próbáltuk ki, de nem volt valami nagy élmény. Sajnos bár a Geforce Now önmagában is bead némi késleltetést az internet miatt, ez a projektor nem annyira cloud gamingre lett tervezve, és még egy adag késleltetést ad a kontrollerrel, szóval a karakter alig akar mozdulni, ahogy a gombot nyomod.

Van egy game mode is, ez viszont csak akkor kapcsolható be, ha HDMI-n keresztül érkezik a jel egy gépről vagy konzolról, és innentől kezdve nem használható a keystone, tehát a kép síkjának falhoz állítása. Cserébe viszont itt már tényleg egy monitoréhoz hasonló válaszidőt kapunk, és észrevehetetlen input lagot – így tényleg lehet játszani, ha le tudod tenni valami olyan stabil pontra, ahol tényleg direkt merőlegesen tudja küldeni a képet a falra.

#Filmek

Nyilván fontosabb felhasználási terület a videók, filmek nézése. FullHD kép, 60 Hz-en, szóval szépen mindent tud, amit egy tévétől elvársz. Nyilván van egy ilyen mesterséges motion smoothing, ami például különösen vicces, amikor egy DIREKT 12 képkockával animált rajzfilmet akarsz nézni, mert a Halo+ fogja és kisimítja a mozgást. De nyilván ezen kívül a Netflix szép minőségben gyönyörűen nézhető.

Ha bennetek is felmerülne a kérdés, mint ami bennem, IGEN, az android TV-n is működik az, hogy letöltöd az általad preferált VPN-t, hogy más országokból elérd a streaming szolgáltatók teljes kínálatát.

#VERDIKT

Amikor kibontottuk a dobozból, teljesen lenyűgözött, miket tud. A hangzáson meglepődsz, mennyire szépen szól – nyilván egy hordozható hangszóróhoz kell mérni, nem egy 5.1-es házimozi hangrendszerhez, de ahhoz képest kifejezetten szép és erőteljes a hangzása.

Az automata képbeállítás tényleg nagyon durva. Az irodában egy csomó helyzetben tesztelgettük, volt, hogy leraktuk a folyosón a földre, és a plafonon lehetett nézni a Pokémont, nagyon jó volt. Egyszerűen bárhonnan nézzük, nehéz letagadni, hogy most jelenleg a hordozható projektorok, vagy inkább a projektorok kategóriájában az egyik legjobb teljesítményű darabról beszélhetünk, ha összesítve nézzük ezt a bődületes mennyiségű funkciót, amivel feldobják az élményt.

Az már más kérdés, hogy mennyire merném „hordozhatónak” nevezni. Nyilván abból a szempontból igen, hordozható, hogy tényleg működik áramforrás nélkül – egy darabig. Azért ha kimész az erdőbe, mondom, egy filmet talán megnézel vele, de inkább látom magam előtt, hogy mondjuk inkább egy kerti mozizásra, ahol azért a sufniból kihozod a hosszabbítót, és arról nyomjátok. Szóval a „hordozható” inkább azt jelenti, hogy nagyon könnyű setupolni, nagyon könnyű a lakás különböző pontjaira elvinni, nem kell egy nagyon fix rögzítési mód hozzá, hogy projektorként használd, hanem nyugodtan előveheted elrakhatod, attól függően, hogy mikor és hol van rá szükséged.

Gaming eszköznek megint csak akkor alkalmas, ha HDMI-n keresztül tolod, úgy viszont mondom, simán egy menő kis tévé, nyilván sötétben, szóval azért sötétítőfüggöny és/vagy redőny kelleni fog hozzá, de nem feltétlenül kell az éjszakát megvárni. Ez viszont, megint mondom, nem lesz olyan cloud gaming eszköz, mint más android TV alapú TV-okosítók.

Az Xgimi Halo+-ért háromszázezer jó magyar forintot kérnek el, vagyis jelenleg akciósan, akció nélkül 370 ezer. Viszont tény, hogy tényleg annyit is ér, ne felejtsük, hogy a projektor-technológia tényleg drága. Ezért cserébe pedig kapsz egy kütyüt, ami megfelelő látási viszonyok alatt kiváltja a tévédet.

Annak, ami zseniális, és nagyon jó használni, kérdés nélkül filmeznék vele, akár 200 colos kijelzővé is téve egy megfelelően nagy falfelülettel, csak ugye rendesen elkérik az árát.

A GIMI Halo+ hordozható projektor elérhető a Leet Webshopban!

 

Ezt láttad már?

Avada Balenciaga – így néznek ki a Harry Potter filmek karakterei a luxus ruhamárka modelljeiként

 

Összefoglalás

Mit tud egy csúcskategóriás projektor? – XGimi Halo+ Teszt


Szerzői értékelés

10

Annak, ami zseniális, és nagyon jó használni, kérdés nélkül filmeznék vele, akár 200 colos kijelzővé is téve egy megfelelően nagy falfelülettel, csak ugye rendesen elkérik az árát.

Olvasói értékelés

0

×