A Netflix tavalyelőtt indította a játékszolgáltatást, de nincs nagy visszhangja. Pedig ingyenes csomagot kínál Android és iPhone felhasználóknak.

A Netflix szolgáltatása 2021 novemberében indult, és a tavalyi év során több frissítésen is átesett. A puzzle-stratégiáktól kezdve az aktuális Év játéka versenyzőkig mindent hozzáadtak. Itt a tíz legjobb – szerintünk, de nem kell egyetérteni: írd meg kommentben a cikk Facebook-posztja alatt, ha hiányolsz valamit!

SCRIPTIC CRIME STORIES

Ebben egy nyomozó bőrébe bújva próbálsz megoldani egy bűncselekmény-sorozatot. Az első bűntényben fiatal fiút találnak holtan egy épület tövében, míg a másodikban egy kameramodell halála okoz fejfájást. Át kell vizsgálnod a bizonyítékokat, el kell küldened a megfelelő osztályra, és meg kell oldanod az ügyet.

Forrás: Electric Noir Studios

A Scriptic egy olyan mobilos élmény, ami kifejezetten illik a szolgáltató kínálatába: az interaktív történet és az érett témák miatt az lesz az érzésed, hogy egy Netflix-stílusú krimivel játszol. Az igazi bűnügyek rajongóinak kötelező.

THIS IS A TRUE STORY

A This is a true story egy puzzle-kaland, Afrika Szaharától délre fekvő részén. Gyönyörű játék, kézzel rajzolt animációkkal és egy olyan történettel, amely a térségben élő valódi emberekkel készített interjúkon alapul.

Forrás: Netflix

A narratíva egy nőről szól, aki azért utazik, hogy tiszta vizet szerezzen a családjának. Ez ugye mindennapos küzdelem az ott élők számára. Gyönyörű game, rövid játékidővel, ami miatt tökéletes egy gyors végigjátszáshoz. Ráadásul exkluzív cím: csak a Netflix Games-en érhető el.

HEADS UP

A Heads up egy szót helyez a telefonod képernyőjére, amit a többi játékos felé kell mutatni, hogy megpróbáljanak rejtélyeskedve rávezetni a megoldásra. A homlokodhoz tartod a telefont, így te nem láthatod a feladványt. Ugye ismerős? Remekül játszható barátokkal, otthon, egy bárban vagy akár sorban állva.

Forrás: Warner Bros

Ha az IOS-en és Androidon elérhető ingyenes verziója már okozott bosszúságot, a streaming szolgáltatóval szerencséd van: a teljes játék ingyenesen elérhető a Netflix Games segítségével. A Play Áruházban és az App Store-ban elérhető verziója folyamatosan további paklik megvásárlását igényli, de a Netflix Games esetében rengeteg ingyenes, Netflix tulajdonságokon alapuló paklival töltődhetsz fel. A Heads up talán nem a legambiciózusabb játék a listánkon, de a barátokkal játszani nagyszerű szórakozás, és ezt a verziót nehéz felülmúlni.

EXPLODING KITTENS

Bizarr módon a Netflix licencelte a népszerű kártyajátékot, az Exploding Kittens-t egy játékhoz és egy tévéműsorhoz. A mobiljáték ugyanazzal a játékmenettel rendelkezik, mint a kártyajáték, de néhány extra kártyával kiegészülve. A Netflix azt tervezi, hogy a jövőben a sorozaton alapuló kártyákat is hozzáad a játékhoz.

Forrás: Exploding Kittens inc.

Egy ilyen nagy szerzői tulajdon bevállalása azt mutatja, hogy a Netflix komolyan gondolja a játékrészlegét. A márka mobilon is nagyon jól működik, így reméljük, hogy a jövőben még több hasonlóan merész beszerzést láthatunk a Netflix Games-től.

STRANGER THINGS 1984

A Stranger Things 1984 egy retro stílusú mobiljáték, ami a legendás sorozat első évadjának eseményeit követi. Hawkins pixeles világa gyönyörű, és tökéletes összhangban van a Stranger Things esztétikájával.

Forrás: Bonus XP

A Stranger Things 1984 mobiljátékhoz képest remekül irányítható, és olyan, mint egy SNES-játék a 90-es évekből. Az egyetlen panaszunk a játék rövidségét illetheti, mivel több időt is simán el tudnánk tölteni a világ felfedezésével. Még szerencse, hogy a folytatás is elérhető a Netflix Games-en.

BEFORE YOUR EYES

A Before your eyes egy narratív játék, amelyet a pislogásoddal irányítasz. A történet közvetlenül a halálod után kezdődik: megjelenik a titokzatos révész, aki azt szeretné, ha megmutasd neki az életed. Ezután mutatsz neki az életedből jeleneteket, amelyek úgy változnak, ahogy pislogsz.

Forrás: Goodbye World Games

A telefonod kamerájának játékmechanikaként való használata újszerű ötlet, a bemutatott történet pedig erőteljes. Természetesen a játék önmagában is jól működött volna, de az egyedi pislogási mechanika igazán emlékezetes élménnyé teszi a Before your eyes-t.

INTO THE BREACH

Az Into the Breach egy taktikus, fordulóalapú stratégiai játék, ami mobilon is remekül játszható. Sajnos a meccsek körülbelül harminc percig tartanak, ami eléggé megviselhet, ha útközben játszol. De a hosszú harcidőt leszámítva az Into the Breach tökéletes kiegészítője a Netflix Gamesnek.

Forrás: Subset Games

Imádjuk a stratégiai játékokat, és az Into the Breach az egyik kedvencünk ehhez hasonló platformokon. A fordulóalapú harc annyira jó érzés mobilon, hogy szeretnénk, ha még több hasonló cím kerülne a szolgáltatásba.

OXENFREE

Az Oxenfree-ben Alex bőrébe bújhatunk: a tinédzser nyaralni megy, hogy meglátogassa néhány barátját. Miközben velük lóg, véletlenül elszabadít egy gonosz szellemet, és a csapaton múlik, hogy kitalálják, hogyan lehetne visszaküldeni oda, ahonnan jött. Nincsenek game-over képernyők, és a játék vége teljes mértékben a játék során hozott döntésektől függ.

Forrás: Night School Studios

Az Oxenfree egy kellemes narratív élmény, amely a gyors harc helyett a párbeszédes lehetőségekre és az egyszerű rejtvényekre összpontosít. Tökéletesen illik a Netflix márkájához, és zseniális, hogy a játékszolgáltatáshoz adták. A narratíva falatnyi darabokban vagy hosszú játékmenetekben is átélhető. Akármelyiket is választod, az Oxeenfree biztosan nem fog csalódást okozni.

IMMORTALITY

A Netflix már korábban is belekóstolt az interaktív moziba a Black Mirror spin-offjával és Bear Grylls választható kalandos (de kissé gyermeteg) műsorával, de egyik sem ér fel az Immortality minőségéhez. Az Immortality Sam Barlow és stúdiója, a Half-Mermaid legújabb játéka. Az FMV-s történetmesélésről ismert csapat ezúttal három különálló filmet készített, melyek főszereplője a szerencsétlenül járt Marissa Marcel. Sajnos egyik filmet sem adták ki, így a játékosra hárul a feladat, hogy munkásságát böngészve rájöjjön, mi történt a fiatal színésznővel.

Forrás: Half Mermaid

Az Immortalityt a filmszerűsége miatt nagyobb képernyőn a legjobb játszani, de a Netflix Gamesre való felkerülése így is csemegévé teszi. Az Immortality a stáblista lepergése után még sokáig veled marad, függetlenül attól, hogyan játszol a játékkal.

KENTUCKY ROUTE ZERO

A Kentucky Route Zero egy point-and-click kalandjáték, ami Kentucky álomszerű változatában játszódik. A Kentucky Route Zero fő célja, hogy egy kamionnyi régiséget el a Dogwood Drive 5-be. Ez a felállás azonban csak díszlet, mivel a játék az adósság, az alkoholizmus és a veszteség témáit feszegeti, és teszi mindezt gyönyörű látványvilággal, kísérteties hangsávval támogatva.

Forrás: Annapurna Interactive

A Kentucky Route Zerot a könnyen jelölhető megállási pontok teszik kiváló mobiljátékká, mert a gameplay alavetően gyér: az egyetlen mechanika a mozgás és a párbeszéd. Nincsenek game over képernyők sem, és a történetet sem lehet elrontani, mivel a fő történetszakaszok a párbeszédválasztásodtól függetlenül ugyanúgy haladnak előre. A Kentucky Route Zero valóban figyelemre méltó teljesítmény, és a megjelenése a Netflix Games-en remélhetőleg azt jelenti, hogy nagyon sokan megismerik ezt a remekművet.

Egytől egyig remek, de egy csomó érkezik mééég:

A Netflix kitette a stukkert az asztalra: egy csomó új videojátékot jelentett be

 

×