236 darab zsírúj PlayStation 5 vagy egy szép lakás < egyetlen CS:GO skin.

A live service játékok alapvető elemei a kozmetikumok, azaz az olyan egyedi kinézetek, melyekkel kicicomázhatjuk a karakterünk, a fegyverünk, vagy más játékbeli cuccainkat. Ezeket lehet szeretni vagy utálni, az viszont vitán felüli, hogy ezzel a módszerrel tulajdonképpen tisztesen kereshetnek pénzt a fejlesztők, elvégre sokkal elegánsabb megoldás, mint mondjuk egy pay to win rendszer.

A fejlesztők persze ezeket a kozmetikumokat általában megbolondíthatják azzal, hogy egyik sokkal ritkább, mint a másik, ami a népszerű játékokban virágzó skin piacot eredményez, ahol kisebb-nagyobb vagyonokért is gazdát cserélhetnek. A legjobb példa erre talán a Counter Strike: Global Offensive, ahol néhányan simán eltapsolják egy ház árát is akár egyetlen giccses fegyverfestésért.

Ha érdekelnek a CS:GO eszeveszettül drága skinjei, akkor ezt a cikkünket mindenképp nézd meg, most azonban egy újabb versenyző került terítékre, azaz eladásra, aminek árából egy belpesti lakást, vagy igény szerint 236 darab PlayStation 5-öt is vehetnénk.

Az adás-vétel egyébként a Kotaku szerint a kínai Buff történt, ami voltaképp a CS:GO Hádája, vagyis használtruha platformja, ahol a játékosok pénzzé tehetik a megszerzett-kibontott skineket. Ide került fel egy AK-47-es virágos festése, egy ritka Wild Lotus skin, amit egy kitömött játékos szinte „alkalmi áron”,

160.000 dollárért, jelenlegi (373 forintos) árfolyamán 59 millió forintért meg is vásárolt.

https://twitter.com/completelyfucc/status/1635347210425765888

Persze felesleges belemenni olyan fejtegetésekbe, hogy vajon megér-e ennyi pénzt egy digitális „bizbasz”, hiszen nagy egyetértés sosem lesz a dologban. Azt viszont fontos tudni, hogy a legtöbben, akik ekkora vagyont kifizetnek egy játékbeli fegyver kinézetéért az esetek többségében nem rajongásból, játékból, vagy e-pénisz növelése miatt vásárolnak, hanem befektetésből.

A világ egyik legértékesebb CS:GO skin-kollekciója például állítólag a szaúd-arábiai királyi család egy tagjáé – volt, amíg tavaly ki nem pucolták, az ellopott skinek értéke pedig meghaladta a 760 millió forintot is.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A világ legdrágább konzoljai: A 9 milliós GameBoy-tól a 145 milliós Nintendo Wii-ig

×