Az Nvidia már profilt is készített a címhez.

A CS:GO és a Valve Source 2 nevet viselő játékmotorjának kapcsolata lassan 8 évre nyúlik vissza. A Dota 2 2015-ös Source 2 átalakulását követően rengeteg játékos úgy gondolta, hogy hamarosan az FPS cím is megkaphatja. Minden frissítést tűkön ülve várt a közösség, ám csak nem akart megérkezni az átalakított verzió.

Aztán szépen lassan az egész jelenség átalakult egyfajta mémmé. Egészen 2022-ig kellett várnunk arra, hogy valamilyen módon ismét a reflektorfénybe kerüljön egy esetleges motorváltás. Több adatbányász is kiszúrta, hogy a Valve munkatársai „_s2” végződésű pályákat tesztelnek. Mivel szinte az összes népszerű helyszín kapott ilyen végződést, adta magát a dolog, hogy a Source 2 verzió készülhet a Valve boszorkánykonyhájában.

Úgy tűnik, hogy már nem is kell sokat várnunk a megjelenésre!

A korábbi pletykák 2023 első felét, hónapjait jelölték ki a cím érkezésére. Januárban és februárban egy ládán kívül nem érkezett értelemes frissítés, így ismét leült a hype. Március első napján azonban több érdekes dolog is történt. A CS:GO hosszú évek után TikTok fiókot regisztrált, mely egyértelműen marketing célokat szolgál majd. Ami azonban sokkal izgalmasabb ívet adhat a történetnek, hogy az Nvidia legújabb illesztőprogramjaiban profilokat találtak Counter-Strike 2 nevű fájlhoz. A cs2.exe korábbi, ám a csgos2.exe most bukkant fel először. Ezeket a gyártó frissíti, így kifejezetten megbízható forrásról beszélhetünk. Úgy tűnik, hogy valóban egyre közelebb a Source 2-es Counter-Strike érkezése, akármilyen néven is illeti majd a Valve.

Mást is tartogat az új driver:

Call of Duty rajongóknak kötelező – Ezért éri meg felrakni az új Nvidia drivert

 

×