Az Apple nem áll le.

Az Apple 2016-ban mutatta be az első „SE” készülékét. Ekkor gyakorlatilag egy iPhone 6S hardverrel felszerelt, de iPhone 5S-re emlékeztető telefont kaptunk. 2020-ban és 2022-ben további kiadásokkal jelentkezett az Apple. A legfrissebb modell az iPhone 8-at idézi, ám mindezt az iPhone 13-ból származó A15 chippel és 5G támogatással karöltve teszi.

Az iPhone 8 formaterve azonban 2014-ből, a 6S időszakából merít, így a következő verziónak már mindenképp szakítania kell ezzel. Egy ideig azt is lehetett hallani, hogy az Apple teljesen elvetette az SE 4 ötletét, ám a napokban biztató hírek érkeztek. Úgy tűnik, hogy az Apple nagyobb ugrásra készülhet mint gondoltuk, a belépő iPhone modell kifejezetten ütős opció lehet.

Ezeket tudhatja majd az iPhone SE 4!

A híreket ezúttal is Ming-Chi Kuo-nak köszönhetjük, aki rengeteg valós szivárgással jelentkezett az elmúlt években Apple fronton. Az alábbi specifikációkkal kalkulálhatunk:

  • Az iPhone SE 2022 A15 processzora után legalább egy A16 lenne az értelmes lépés, ám az sem lenne meglepő, ha maradna az egység
  • Saját gyártású 5G chip debütálhat az SE 4-ben az eddigi Qualcomm megoldások helyett
  • A készülék az iPhone 14 kialakítására hasonlíthat majd
  • A kijelző ennek megfelelően 6.1 inches képátlójú, OLED megjelenítő lehet
  • Búcsút inthetünk a TouchID-nak, érkezhet a FaceID az „alsó” kategóriába is
  • A kamerák mennyisége erősen kérdéses, könnyen lehet, hogy az XR/11 két kamerás kialakítását is megkaphatja már az újonc

Vannak még bizonytalan tényezők, ám az jól leolvasható, hogy már csak a kialakítást és a kijelzőt tekintve is nagy ugrásra készülhetünk. Ha az Apple-nek sikerül az árcédulát is alacsonyan tartania, akkor kiváló belépő lehet az almás világba, anélkül, hogy fél millió forintokat kelljen otthagynunk a kasszánál.

A Xiaomi se pihen:

Ez sem lesz olcsó! – Megérkeztek Európába is a Xiaomi csúcsmobilok

 

×