Egy ismert CS:GO szakértő mutatja be, hogy mennyire lazán lehet lőni a CS:GO-ban akár egy rajztábla segítségével is. Megáll az ész.

Sok olyat láttunk már, hogy egy-egy játékot különleges perifériával játszanak. Ilyen volt például, amikor a Dark Souls legnehezebb ellenségeit győzték le egy-egy banán segítségével. Most az ismert videós és CS:GO szakértő, WarOwl tette félre az egeret és a billentyűzetet, majd elővette helyette egy digitális rajztáblát.

Úgy tűnik, számos előnye van a hagyományos egérrel szemben.

Hogy mitől olyan jó rajztáblával játszani a CS:GO-t? Nos, WarOwl szerint a tábla egyik nagy előnye, hogy könnyedén meg lehet vele fogni a fegyvert, hogy kisebb legyen a szórás. Amikor egérrel próbáljuk meg csökkenteni a szórást vagy a visszarúgást, akkor nem mindegy, hogy az egeret hogyan kontrolláljuk. Úgy tűnik, hogy a táblagép használatával ez jóval egyszerűbben megy.

 

A fenti videón pontosan látható, hogy viszonylag könnyedén lehet darálni az ellenfeleket, a táblával nem okozott gondot neki az irányítás. Persze tegyük hozzá, hogy egy profi CS:GO-játékosról van szó, aki elég tapasztalt. Gyanítom, hogy nem mindenkinek való a táblagép. A legdurvább viszont, hogy a táblát a jobb kezével használta, holott valójában balkezes.

Persze sokan gondolhatják, hogy „oké, de ez nem annyira szabályos vagy korrekt”, főleg nem versenyen. Nos, a helyzet az, hogy jelenleg nincs olyan szabály, ami előírná, hogy kötelező az egér használata. A közönség szemében ez azonban legalább annyira megvetendő, mint amikor valaki konzolon billentyűzetet és egeret használ.

Persze nem ő az első, aki nem gyenge teljesítményt mutat rajztáblával egy FPS-ben. Az Osu játékos Kariyu korábban a Valorant közösséget kápráztatta el, amikor Diamond szintre úgy jutott el úgy, hogy csak egy rajztáblával játszott.

 

Lehet, hogy a jövőben a rajztábláé a jövő az FPS-ben? Le lehet valaha váltani az egeret?

Ezt láttad már?

Hazudik, mint a vízfolyás! – Ezt mondta a ChatGPT a legnagyobb magyar videósokról

 

×