Elvetette a sulykot, de visszajött – a Micimackó: Vér és méz annyira felkavarta a kedélyeket, hogy a rendező lassan az utcára se mer kilépni.

Ijesztő, de minimum túlzás, hogy vannak emberek, akik akkora szentségtörésként élik meg a Micimackó slasher horrorra konvertálását, hogy a fenyegetőzéstől sem riadnak vissza. Hát ilyenek lennének a szelíd lelkű mesefogyasztók? A horror műfaj rajongói velük szemben agyondicsérik a kaszabolós újraértelmezést, és a film – lássuk be – nekik készült, nem pedig a Milne történet alatt könnyeket morzsolgató kisgyermekes családoknak.

A filmben az immár felnőtt Christopher Robin visszatér a Százholdas pagonyba, hogy bebizonyítsa a feleségének: egykori barátai nem a képzelet szüleményei. Az eltelt évek alatt azonban Micimackó és Malacka megharagudtak a fiúra, amiért elhagyta őket, és bosszút esküsznek.

„Már csak a képek miatt vírusszerűen terjedt [a mozi híre]. Valójában nagy gondot fordítottunk arra, hogy filmszerűen és jól nézzen ki, és ne csak egy kevés erőfeszítéssel készült B-film legyen” – mondta Rhys Frake-Waterfield rendező. „Néhány filmben, amikor egy ilyen koncepciót csinálnak végig, leszarják az operatőri munkát, de mi megpróbáltuk olyan filmszerűvé tenni, amennyire csak lehet.”

 

Egy racionálisan gondolkodó ember azt mondaná: nincs itt semmi különös, hiszen máskor is készültek már horrorok mese alapanyagból, és a célközönség minden tagja túlélte őket, hiszen nem azonosak azokkal, akik egy idilli családi fészekben akarnak Micimackó történeteket fogyasztani. Kiderült, hogy utóbbiak egy részéből minden előzetes feltételezés ellenére kibújt az állat és nekimentek Frake-Waterfieldnek. Mint mondta, az orra alá dugtak olyan petíciókat, amik a film forgalmazásának leállítását követelik, míg mások ennél is tovább menve

halálosan megfenyegették.

A legjobban azok a meserajongók nézték be a dolgokat, akik feljelentették a készítőket a szerzői jogok megsértéséért, hiszen azok lejártak – legalábbis a Milne könyv esetében, ami 2022 óta szabadon felhasználható, bármire. Ez persze nem igaz a Disney által rajzolt karakterekre, így el kellett kerülni, hogy a horror szereplői hasonlítsanak rájuk. Szerintünk sikerült.

Ha ismersz olyat, aki pont a Micimackó miatt akadt ki, oszd meg vele ezt is:

Meséből rémálom? 10 zseniális horrorfilm, ami gyerekmeséből készült

 

×