Most kiderítheted, hogy melyik roxforti ház illik hozzád a legjobban.

Nagyon úgy tűnik (az előzetes tesztek alapján), hogy a Hogwarts Legacy tényleg  olyan varázslatos egy játék, amilyenre már több mint 20 éve várnak és vágynak a varázsképtelen Harry Potter muglirajongók. Végre mindenki keresztül-kasul bejárhatja a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola összes zugát, bemerészkedhet a Tiltott Rengetegbe, mézsört vadászhat magának Roxmortsban, vagy összebarátkozhat az iskola körül éldegélő varázslényekkel.

De még mielőtt mindezt megtennénk, fejünkbe kell húznunk a Teszlek Süveget, hogy aztán az jól beoszthasson minket abba a roxforti házba, ahol szerinte a helyünk van.

A Hogwarts Legacy elején tehát bekerülünk valamelyik társaságba, amire három opciónk is van. Az egyik a legáltalánosabb: jön az egyik tanár ráhúzza a fejünkre a süveget, ami aztán a tulajdonságaink alapján eldönti hová kerülünk. Ekkor nem épp túlbonyolított kérdéseket tesz majd fel nekünk, majd az adott válaszaink alapján felajánlja az egyik házat.

A másik opció ezután jön, ugyanis ahogyan már a könyvekből és a filmekből jól tudhatjuk, a diákok akár maguk is választhatnak, de legalábbis a süveg figyelembe veszi mit akarnak. Ez pedig a játékban is így lesz, szóval ha nem tetszik az ajánlat, akkor magunk is eldönthetjük, hogy melyik klubhelységben szeretnénk bekuckózni.

A harmadik lehetőség szerintem a legérdekesebb: ehhez fel kell mennünk a Wizarding World oldalára, csinálni vagy/majd bejelentkezni a profilunkba, aztán a Profilunkon (a profilkép alatt) kiválasztani a House részt. Ha teljesen újak vagyunk az oldalon, akkor semmit nem kell keresgélni, ugyanis a belépés után rögtön ez fogad minket a „to do” listán, szóval elég simán csak innen lekattintani (telóról lebökni). Ezután kapunk egy egészen részletes tesztet, a válaszaink alapján pedig abba a roxforti házba kerülünk, ami tényleg közel áll a személyiségünkhöz.

Szerintem a harmadik verzió a legjobb és legszórakoztatóbb, hiszen így simán érhetik meglepetések is az embert, amikor megtudja, hogy nem a kedvencébe sorolná őt a Teszlek Süveg. Ha rajtam múlna, akkor simán a Mardekár felé venném az irányt, a teszt alapján azonban sokkal jobban passzolok a Hollóhátba, én pedig hajlandó vagyok elfogadni a döntést.

Ha te is a Wizarding World tesztjét választod, akkor még egy dolgot meg kell tenned: össze kell kapcsolni a WB Games-es fiókunkkal is (ezen a linken), majd miután PC-n vagy konzolon elindítjuk a játékot, csak be kell ide jelentkeznünk, és máris tudni fogja a játékbeli süveg, hogy hová valók vagyunk.

Ha viszont magadra bíznád a dolgot, akkor ezeket érdemes tudnod a Roxfort diákegyleteiről:

Mardekár

A mardekárosak jellemzően nagyon ambíciózusak, furfangosak és agyafúrtak, emellett találékonyak, elszántak, nem okoz problámát nekik a szabályok megszegése, erős és jó vezetők, illetve eléggé teljesítményorientáltak is. Mindig előre terveznek, egy hirtelen helyzetben viszont képesek tétovázni, de csak addig, amíg le nem zongorázzák a fejükben az összes lehetséges végkimenetelt, hogy az alapján döntsenek, mi számukra a legideálisabb.

A Mardekár klubhelysége a Roxfort pinceszintjén található, a jelképes állatuk pedig a kígyó. Kevesen tudják, de még maga a nagy Merlin is, akit minden idők egyik legkiemelkedőbb mágusának tartanak szintén Mardekáros volt.

Hugrabug

A Hugrabugba kerülő személyek szorgalmasak, barátságosak, hűségesek, becsületesek, nagyon türelmesek és meglehetősen objektívek, azaz minden témában, vitában és helyzetben megpróbálnak pártatlannak maradni. Az összes ház közül a legbefogadóbb, legvidámabb, és a legkevésbé versengők, miközben ők dolgoznak és tanulnak a legkeményebben. Ezért talán nem is meglepő, hogy számtalan nagy boszorkány és mágus ebbe a roxforti házba került, de hiába a nagy név és a tudás, a hugrabugosok minden körülmények között végtelenül szerények.

A jelképes állatuk a borz, míg a klubhelyiségüket a Roxfort konyhája környékén érdemes keresgélni (fun fact: mivel elképesztően jóban vannak a konyhán dolgozó manókkal, sokszor elég finom falatokat kapnak tőlük ajándékba).

Hollóhát

A Hollóháti diákok a Roxfort legokosabb növendékei, akik nemcsak mindenféle tudásra különösen fogékonyak, de egészen elképesztő tehetséggel hasznosítják azokat. Az ide kerülő személyek végtelenül kíváncsiak, nagy bennük a tudásvágy, kiemelkedő az intellektusuk, és elég kreatívak is. Ehhez azonban egyfajta különcség, megnemértettség is párosul, amit sokszor még ők maguk is erősítenek azzal, hogy nem restek feszegetni a társadalmi normákat (értsd. imádnak megbotránkoztatni másokat) – akár azzal, hogy olyan varázslatokat is gyakorolnak, melyeket mások nem tudnak, vagy mernek.

A jelképes állatuk a holló, míg a klubhelyiségük a Roxfort egyik legmagasabb tornyában van, ahová egy igen keskeny csigalépcső vezet. Külön érdekesség, hogy a Teszlek Süveg eredetileg Hermione Grangert is a Hollóhátba tette volna, de valamiért végül meggondolta magát, így a Griffendélbe került.

Griffendél

A Griffendélesek általában a többi ház keverékei, azaz olyan személyek akik akár máshová is kerülhettek volna, de annyira bátrak, már-már vakmerőek és lobbanékonyak, ami miatt igazán sehová sem tudnának beilleszkedni. Aki ide kerül, az különösen merész, mindenbe azonnal képes fejest ugrani, ergo hajlamos nagyon sok mindent kockára tenni csak a sikerért. Emellett lovagiasok, nagyon jó képességűek, és barátságosak, ugyanakkor nehezen kooperálnak a más házba tartozókkal.

A jelképes állatuk a bátorságukat szimbolizáló oroszlán, a klubhelységük pedig egy külön toronyban található, amit a Kövér Dáma őriz.

Na, te melyik roxforti házba fogsz kerülni? 

Ha pedig érdekel a Howarts Legacy tesztünk, akkor mindenképp olvasd el:

Harry Potter elbújhat! – Hogwarts Legacy – PS5 teszt

 

×