Szerencsére a gyengébb számítógépek tulajdonosai is el voltak kényeztetve tavaly.

Az elmúlt év kifejezetten kellemes volt, már ami a videójáték felhozatalt illeti. Az Elden Ring, a God of War és a többi kiváló cím azonban meglehetősen megizzasztja a számítógépek és konzolok hardverjeit. Ha gyengébb PC-vel vagy laptoppal rendelkezel, akkor sem kell aggódni, hiszen a 2022-es évben több, meglepően barátságos hardverigényű címmel is találkozhattuk. A PCWorld csapatának segítségével össze is gyűjtöttük ezek közül a legjobb hatot. Érdemes végigböngészni a listát, hiszen a legtöbb játékot kedvezményesen szerezhetjük be a január 5-ig tartó Steam Winter Sale alatt.

Nézzük is meg a felhozatalt!

1. Railbound

 

A Railbound egy vonatos tematikájú, puzzle játék, melynek főszereplője két kutya. Eredetileg mobilra jelent meg, ám a tavalyi évben végre számítógépre is portolták. Aranyos, mesés grafika és több mint 150 pálya jellemezi, így hosszú időre lekötheti az embert.

Railbound – Steam

2. Cult of the Lamb

 

Valahol az Animal Crossing és Jonestown között találhatjuk meg a Cult of the Lamb nevet viselő játékot. Ellenségeink legyőzése, nyersanyagok gyűjtése és az elveszett lelkek kiszabadítása is a feladataink között szerepel. A játék grafikájának stílusa szintén kifejezetten egyedi, hamar beránthat a hangulata.

Cult of the Lamb – Steam

3. Return to Monkey Island

 

Az elmúlt 30 évben a Monkey Island széria volt tökéletes példajáték a point-and-click alkotások előtt. Éppen ezért izgatottan várta a közösség az 1991-es Monkey Island 2 „folytatását”. Az atmoszféra megosztóra sikerült, sokak fejében még a 30 éves grafika élt, ám ez mit sem von le a játék értékéből.

Return to Monkey Island – Steam

4. Vampire Survivors

 

A Vampire Survivors 2022 egyik legnépszerűbb játéka volt. Egyszerű, de kellemes grafika, szörnyek hentelése, mi kell még? A cím olyannyira indie projektnek indult, hogy az Itch.io felületén a mai napig kipróbálható az ingyenes változata. Szerencsére a teljes verzióért sem kell sokkal többet otthagynunk a kasszánál.

Vampire Survivors – Steam

5. Signalis

 

Ha szereted az igazán eredeti, rögzített kameranézetes játékokat, mint például az Alone in the Dark vagy a Resident Evil, akkor a Signalis neked való. A játékot sci-fi környezet jellemezi, a grafikáját pedig alacsony poligonszámú anime stílusként lehetne leírni leginkább. Egy androidot kell irányítanunk, aki egy lezuhant hajón és látszólag élettelen világban rekedt. A célja nem más, mint az emlékeinek visszaszerzése és partnerének megtalálása. Az út azonban rögös és veszélyes, miközben rengeteg logikai feladványt kell megoldanunk.

Signalis – Steam

5+1. Triangle Strategy

 

A taktikai RPG kategóriája igazi reneszánszát éli az elmúlt időszakban. Idesorolhatjuk a Marvel’s Midnight Sun vagy épp a Tactics Ogre Reborn címeket is. Ha szeretnél kipróbálni egy olyan játékot, amely egyszerre emlékeztet a klasszikus alkotások világára, de közben egyedi is, akkor a Triangle Strategy mindenképp megérdemel egy esélyt. A Square Enix csapata igazán odatette magát, ám ennek bizony az árcédula látta kárát. Szerencsére a Steamről 40%-os kedvezménnyel szerezhetjük még be pár napig.

Triangle Strategy – Steam

×