Az AnTuTu mérései nem hazudnak.

Ha telefonvásárlás előtt állunk, akkor bizony nincs könnyű dolgunk. Olyan szinten telített lett a piac az elmúlt évek során, hogy meglehetősen nehéz kiigazodni az éppen aktuális felhozatalon. Sokszor egy adott gyártón belül is végtelen lehetőség szemez velünk, a teljes androidos palettáról nem is beszélve. Több szempont szerint sorba rendezhetjük a készülékeket. Kijelző, kamerák, a teljesítmény vagy épp a töltés gyorsasága sem elhanyagolható tényező.

Ahogy a laptopoknál, számítógépeknél, úgy a telefonoknál is rengeteg chip felel a számításokért. A flagship kategória teteje már-már asztali szintű képi világot varázsolhat elénk, hamarosan már a Ray Tracing sem lesz álom. Éppen ezért sok vásárlónak az is szempont lehet, hogy az aktuálisan legerősebb telefont válassza.

Szerencsére ebben is van segítségünk, nézzük is a listát!

Az AnTuTu egy évek óta használt és bevált androidos benchmark program. Több tesztet is futtat, melynek segítségével átfogó képet kaphatunk a telefonok erejéről. A fenti képen a novemberi ranglistát láthatjuk, mely decemberben már valószínűleg nem igazán fog változni, a január lehet majd izgalmasabb.

Jól leolvasható, hogy a dobogót az Asus el is vitte a ROG Phone 6, ROG Phone 6 Pro és ZenFone triójával. A mezőny többi részében azért már más gyártókkal is találkozhatunk. Samsung, Xiaomi, Motorola is megfordult a legjobbak között. Külön érdekesség, hogy a tíz telefon közül 9 valamilyen Snapdragon processzort használt, egyedül a vivo X80 vetette be a Dimensity 9000 chipet.

Forrás: HVG

Lehetséges? – 1%-os akksival is még órákig bírhatja a legújabb Huawei

 

 

×