Heteken belül debütál a Ryzen 7000 széria második adagja.

Az AMD az Intelhez hasonló modellt követ. Azaz egy adott generáció megjelenésekor az első darabok inkább az erősebb, drágább kategóriába sorolhatóak, majd pár hónapon belül érkeznek a pénztárcabarát megoldások. Nem véletlen ez a taktika, hiszen a gyengébb CPU-kba a rosszabbul sikerült, netán félhibás chipeket is belepakolhatják. Ennek köszönhetően kevesebb selejtet kell kidobniuk és még az árakkal is bátrabban bánhatnak.

Szeptemberben a Ryze 7950X, 7900X, 7700X és 7600X modellek érkeztek meg a boltok polcaira. Az októberi Intel megjelentetés után kénytelen volt némi árkorrekciót végrehajtani a vörös óriás, mely biztató lehet a hamarosan érkező példányok tekintetében is. Sokan kritizálták a gyártót, hogy az alsó(bb) kategóriában nem képviselteti magát, úgy tűnik, hogy hamarosan ez is megváltozhat.

Nézzük is, hogy mire számíthatunk!

A Ryzen 7900X, 7700X és 7600X modellek megkaphatják „X” jelölés nélküli társaikat, melyek némileg gyengébb órajellel, ám még barátságosabb árakkal érkeznek majd. A 7600 titkos favorit lehet a „budget” kategória rajongóinak, hiszen a 6 mag, 12 szál továbbra is megmarad, a Boost órajel pedig alig változik. A végleges árcédula döntő lehet, az európai árakról egyelőre nincs információ. Az új processzorok várhatóan 1 és 3 héten belül érkeznek meg a nagykereskedésekbe, ám könnyen lehet, hogy az árusítás csak januárban startol el. Remélhetőleg addigra még tovább zuhan a DDR5 memóriák ára, még költséghatékonyabbá téve a váltást.

Forrás: Videocardz

Az AMD brutálisan megnyeste a legújabb processzorai árát

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

 

×