Na ezt a fantasztikus akciót még Joker sem hagyná ki.

A még egészen friss sebeket ejtő Gotham Knights finoman szólva sem váltotta be azt a nem túl sok, de hozzá fűzött reményeket, ami szinte minden téren orbitális csalódást okozott a játékosoknak.

Sokan például már azon is felhorkantak, hogy a játék mindösszesen csak 30 FPS-t tud kipréselni magából a még mindig bivalyerős PS5 és Xbox Series pároson, miközben történetében, játékmenetében, de sok helyütt még látványvilágában is csak fejleszegve kullog a 2015-ös Arkham Knight mögött.

Persze elsőre talán túlzásnak tűnhet a Rocksteady remekével való összevetés, mégis abszolút van helye, hiszen a játék promóciója során nagyon hasonló érzést akartak kelteni vele a játékosokban, de még a játékmenetet is onnan próbálták el-ellesni. Ezzel persze nem is lett volna gond, csak hát csúfosan jött össze a dolog, és inkább egy bazári másolat érzetét keltette, mintsem egy valódi szellemi örökösét.

Szerencsére nincs minden veszve, hiszen az Arkham-sorozatért felelős csapat gőzerővel dolgozik a valódi „folytatáson”, az ezúttal az Öngyilkos Osztagot főszerepbe állító Suicide Squad: Kill the Justice League-en, ami várhatóan 2023-ban rúgja rá a megtébolyult Supermanre az ajtót. Addig viszont érdemes lehet a Gotham Knight helyett inkább a klasszikusokat elővenni, melyek legyenek bár régebbiek, de jelentősen több szórakozást tartogatnak.

Ha pedig valaki újoncként vágna bele, annak remek hír lehet a Fanatical akciója, amely keretében szinte a teljes Batman Arkham-sorozatot szuperolcsón húzhatjuk be.

Azért csak szinte, mert az Arkham Collectionre keresztelt gyűjteményes kiadásban a WB Games Montréal fejlesztette előzmény, az Arkham Origins sajnos nem kapott helyet, vagyis „csak” a három fősodorbeli Rocksteady-etapot, azaz

  • az Arkham Asylumot,
  • az Arkham City-t,
  • és az Arkham Knightot tartalmazza.

Viszont! A Fanatical ezt a kifejezetten tartalmas csomagot kínálja pofátlanul olcsón, 24.000 forint helyett (ennyibe kerülne most Steamen) mindösszesen csak 3180 forintért kínálják. Még jobb, hogy ezért az összegért cserébe a trilógia legtartalmasabb kiadásait, a minden földi jóval és kiegészítő tartalommal megtömött Game of the Year, illetve Premium Edition-t adják.

Bár az őrületes akció még 11 napig, egészen pontosan november 14-ig tart, de csak abban az esetben, ha nem fogynak el előbb a Steamen beváltható kulcsok. Érdemes hát sietni, ha nem szeretnél lemaradni Batman legjobb videojátékos kalandjairól, amit méltán nevezhetünk minden idők legjobb szuperhősös játékának is.

EZT IS ÉRDEMES ELOLVASNOD:

Psgogli7 keményen ráment a TheVR-ra – Közben tovább zuhan a magyar Twitch

 

×