Már gőzerővel készül a PlayStation és a Guerilla Games sikerjátékának Netflixes adaptációja, aminek már a címét és a stábját is megismerhetjük.

A Netflixre készülő Horizon-sorozat híre még egészen friss lehet, hiszen a Sony csak pár hete, az Uncharted-mozi sikerének farvizén evezve jelentette be, hogy a legnépszerűbb játékaiból szinte mind élőszereplős adaptációt készít. A streaming óriás viszont nem üldögél a babérjain, és úgy tűnik, hogy mostanra már a címe és úgy nagyjából a vázlatos történet is megvan.

A VentureBeat újságírója, Jeff Grubb szúrta ki a kanadai – ezen belül is az ontariói –  filmeseket és készülő projektjeit jegyző DGC-n, hogy bejegyzésre került a Netflix produkciója és fő stábja. Itt azonban nemcsak a munkálatokat végző szakembereket, hanem a film címét is megismerhetjük – már azon túl, hogy így azt is tudhatjuk, hogy a forgatások Kanadában zajlanak majd.

Eszerint a Netflix Horizon 2074 címen készíti a nagysikerű játék sorozatos feldolgozását.

Ha a cím önmagában még nem volna elég beszédes, Grubb a még éppen formálódó történet irányvonalát is tudni véli. Az általában jól és biztos forrásokból értesült újságíró szerint a Horizon-sorozat két idősíkon játszódik majd; az egyiken (nyilvánvalóan) a 31. századi emberiséget láthatjuk majd boldogulni a robotszörnyek világában, pont mint a játékokban, míg a másikban az emberiség széthullását és a „gépek lázadását” ismerhetjük meg egy kicsit mélyebben.

Ez nagyjából megegyezik a játékok szinopszisával, a különbséget azonban az arányokban kell majd keresnünk. A Netflixes sorozatban ugyanis várhatóan többet láthatunk majd az gép-apokalipszisbe vágtázó civilizációból, mint a játszható testvérében. A címet ugyanakkor senki ne vegye kőbe vésettnek, hiszen könnyen megeshet, hogy a Horizon 2074 csak a munkacím.

Mivel a produkció még korai fázisban tart, így egyáltalán nem tudni a szereposztást sem – ugyanakkor a rajongóknak már két kiszemeltjük is akad a főszereplőre. Az egyik és talán a legnyilvánvalóbb választás Hannah Hoekstra holland színésznő lenne, aki az alapműként szolgáló játékban adta Aloy modelljét. A másik közkedvelt színésznő a karakter élőszereplős megformálására Rosie Leslie volna, akit a nézők leginkább a Trónok Harca Ygritte-ként ismerhetnek. Ha azonban egy fiatalabb Aloy-jal terveznek, akkor talán a Stranger Things sztárja, Sadie Sink lehet a tökéletes jelölt.

A valóság viszont sokszor kiábrándító tud lenni, és mivel a munka Toronto környékén zajlik majd, ezért nagy az esély rá, hogy végül nem őket fogják majd választani. Persze a remény hal meg utoljára.

Így készült a Stranger Things 4 legmenőbb jelenete – Vecna vs. Max

 

×