A részvényesek szerint Bobby Kotick vezérigazgató indokolatlanul sokat keres. Most szeretnék elvenni tőle ezt és a bónuszokat.

Az Activision Blizzard részvényeseinek egy csoportja arra kéri az a társaság többi részvényesét, hogy szavazzák meg a fizetések mérséklését, mivel a vezérigazgató Bobby Kotick túl sok pénzt visz haza évente. A részvényesek csoportjának képviselője, a CtW Investment Groups igazgatója, Dieter Waizenegger szerint Kotick fizetése sokkal magasabb, mint az iparág többi vezérigazgatójának.

Ahogy arról a Charlie Intel beszámol, Kotick 2018-ban 28, 2019-ben már 30 millió dollárt keresett, ami jóval több az indokoltnál – legalábbis a CtW Investment Groups szerint.

Bobby Kotick egyébként 1991 óta az Activision Blizzard vezérigazgatója, évei alatt pedig számtalan növekedést és sikert tudhat magáénak a cég. Azonban úgy tűnik, hogy egyes részvényesek még így sokallják azt az összeget, amit évente kivesz a kasszából.

A nyilvánosságra hozott nyilatkozat szerint Kotick 96 millió dollárt keresett tőzsdei részvényekből az elmúlt négy évben, az éves 30 millió dolláros átlagos fizetése mellett.

„Az Activision Blizzard 2019-ben 800 alkalmazottól vált meg, akik egyik napról a másikra veszítették el állásukat. Ők általában a vezérigazgató jövedelmének 1 százalékánál is kevesebbet (0,33 %) keresnek. Ebben az évben Kotick szintén felvette indokolatlanul magas fizetését”áll a jelentésben.

Kép forrása: The Wall Street Journal

A CtW Investment Groups részvényeseinek most az a célja, hogy megváltozzon a cégen belül a vezérigazgató fizetése és a bónuszrendszer. Hamarosan, június 11-én lesz egy gyűlés, ahol szavazással döntenek erről.

A jövőben tehát még az is előfordulhat, hogy Kotick fizetése megváltozik, még akkor is, ha a vállalat nyilatkozata szerint az összeg a vezérigazgató számára teljesen jogos.

Az Activision Blizzard szóvivője ugyanis nyilatkozatot küldött a GameSpot-nak, amelyben megvédik a vezérigazgatót. Kijelentették: a vezérigazgatói munkája során lett 10 millió dollárból 53 milliárdos üzlet.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×