Meguntad a Windows-t és egy elegáns Linuxra váltanál? Íme 3 Windows és MacOS alternatíva.

Legutóbbi cikkünket igen nagy érdeklődéssel fogadtátok, ami nem csoda, hiszen épp időszerű váltani a Windows 7-ről, ha semmiképp sem akarunk meglepetésekbe ütközni. Ezúttal viszont olyan operációs rendszereket gyűjtöttünk össze, amivel az unalmas Windows dizájn helyett a MacOS világát kínálják, ráadásul teljesen ingyen.

Egyesek a MacOS helyett is inkább az elementary OS-t választják

Ezeket többnyire a középkategóriás gépekkel érdemes futtatni a teljes grafikai látvány érdekében, de egyes oprendszerek a régebbi konfigokon is szépen muzsikálnak.

1. elementary OS

Hivatalos oldal / Letöltés

Az egyik leggyönyörűbb dizájnnal rendelkező Linux disztró. Ránézésre gyakorlatilag egy az egyben az OSX-re hajaz és ezzel együtt az Apple univerzumában érezhetjük magunkat. Viszont itt nem kell az Apple által szabott határokon megállnunk. Azaz nyugodtan használhatunk bármilyen fájlformátumot, írhatjuk a FAT/NTFS pendrive-okat, emellett a frissítésekről és a magyar nyelvről sem kell lemondanunk.

Azt mondtam már, hogy ingyenes és egy pendrive-ról is futtatható a live verzió?

Próbáljátok ki, akár dual bootban. Én magam is jó ideig használtam, egy egy magos Atom processzoron is egész jól muzsikált.Multimédiás feladatokra kiválóan alkalmas és nem kell bajlódni a driverekkel sem.

2. deepin

Hivatalos oldal / Letöltés

Itt egy kicsit tovább lett gondolva a hagyományos MacOS és egy kicsit modernebb vonalra tértek át. Ennek megfelelően rengeteg új kényelmi funkciók jelentek meg. Természetesen ez is ingyenes és a régebbi gépeken is érdemes tenni vele egy próbát, ugyanis az optimalizáltsága is elég jónak mondható. Elegáns, magyar, ingyenes és pendrive-ról is kipróbálható.

3. Pear OS

Hivatalos oldal / Letöltés

Itt a készítők egy az egyben az OSX-et másolták. Egyedüli különbség, hogy az alma helyett itt a körtébe haraptak bele. Ez persze elsőre lehet le sem esik sokaknak. A dizájn viszont a régebbi OSX-ekig nyúlik vissza, amikor az Apple az aranykorát élte még Steve Jobs-zal az élen. Sajnos itt a fejlesztés már megszűnt, így leginkább a live verziós körbenézést javaslom frissítések hiányában.

Remélem sikerült mindenkinek megtalálnia a neki tetsző OS-t. Ajánlom még a Distrowatch weboldalát, ahol a létező összes egyedi Linux disztribúciót megtaláljátok.

Jó böngészést!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×